Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 04. 13:40, szerda | Helyi

Elindult a tanév

Elindult a tanév

A Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskolában a 2013/2014-es tanévet 558 tanuló kezdi meg, illetve folytatja.

Három első osztályunkban 113 kis elsős vág neki betű- és számország rejtelmeinek. Mindhárom osztályban az egész napos oktatást-nevelést valósítjuk meg, ebből az egyik – az A osztályunk – emelt szintű angol nyelvi tagozatos osztály.


Iskolánkban a nyár folyamán a szülői támogatás eredményeképpen és pedagógusaink aktív közreműködésével több tanterem, szertár újult meg. A felújításokat és fejlesztéseket tanulóink szüleinek erkölcsi és anyagi támogatásának köszönhetően tudtuk elvégezni. Összesen 6 osztályteremben történtek munkálatok, s ennek nem csak az állagmegóvás volt a célja, hanem több helyen a fejlesztés is. Az összefogás eredményeképpen tantermek falának festése, parkettacsiszolás, lakkozás, mágneses tábla kialakítása, folyosói öltözőszekrények festése valósulhatott meg. Új köntöst kaptak a rossz állapotú ajtóburkolatok is. Ezen kívül több szertári állományban történt meg a rendszerezés. A további teremrenoválási munkálatok szeptembertől kezdődnek a Petőfis Tanítványainkért Alapítvány anyagi támogatása révén.
A legnagyobb horderejű nyári projekt kétségtelenül az új tornaszoba kialakítása volt, amelyre a megemelkedett testnevelés órák megvalósítása érdekében volt szükség.
Az új tornaszoba több iskola összefogásának eredményeképpen jöhetett létre. A költségek fedezetére szolgáló forrás a szülők által a Diákönkormányzatnak erre a célra befizetett összegéből állt rendelkezésre. A burkoló munkálatokat a Pentelei Molnár János Szakiskola tanulói végezték el. A falbontással, a falazással, és a durva vakolással járó munkák nem kis feladatot állítottak az iskola technikai dolgozói elé is, akik a takarításon felül nagy részt vállaltak a finom vakolatok, festések és egyéb burkolatok kivitelezésében is. A padló aljzatát a VT Kontakt Kft. adományozta, valamint a Dunaferr SE birkózó szakosztálya egy speciális burkolatot helyez még el a teremben. Terveink szerint a Dunaferr iskola diákjai készítik majd el a lámpatestekre a védőburkolatokat.


Szeptemberi programjaink a hagyományainknak megfelelően alakulnak. Ez a hónap a „Diákév megnyitójának” hava. Ekkor történik a DÖK tisztségviselők megválasztása, a szakkörök beindítása, a munkavédelmi bejárás. A délutáni foglalkozásokon a nyári élményeket feldolgozása sem marad el, a hónap idusán pedig csatlakozunk a Takarítási és mobilitási hét programjaihoz. Az autómentes nap rendezvényeiben is aktívan közreműködünk. A korábban említetteknek megfelelően folytatódnak a tanmenetek körüli munkálatok, és nem marad el az éves munkaterv elkészítése sem. Részt veszünk az őszi utcai futóversenyen és nyilvántartásba kerülnek a veszélyeztetett és a hátrányos helyzetű gyermekek is. S természetesen még tanítunk is!

Szóládi Zoltán

Fotó: Petőfi iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.