Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2012. Április 21. 07:03, szombat | Külföld
Forrás: OrintPress

Elítélték a V4-ek Svájc bevándorlási szigorát

Elítélték a V4-ek Svájc bevándorlási szigorát

Nemtetszésüket fejezték ki a Visegrádi Országok – Magyarország, a Cseh Köztársaság, Lengyelország és Szlovákia – amiért Svájc korlátozná a letelepedési engedélyek kiadását.

A V4-esek emlékeztetnek arra is, a szigorítás érti a személyek szabad mozgásáról szóló államközi megállapodást.

Az alábbiakban Visegrádi Országok közös nyilatkozata olvasható a svájci kormány döntéséről, amely ismételten bevezeti nyolc uniós tagállam állampolgáraira vonatkozóan a letelepedési engedélyekhez kapcsolódó mennyiségi korlátozásokat.

„Mély sajnálatunkat fejezzük ki a svájci kormány döntésével kapcsolatosan, amely aláássa Svájc hagyományosan nyitott és barátságos ország-képét.

Sajnáljuk ezt az intézkedést egyrészről azért, mert a svájci hatóságok bizonyos országok kiválasztásával megkülönböztetést tesznek az Európai Unió tagállamai között, noha országaink közül néhány nem töltötte ki a bevándorló munkavállalók számára vonatkozó kvótát. Sajnáljuk az intézkedést másodsorban azért, mert azt tisztán politikai döntésként értékeljük országainkkal szemben, hiszen az országainkból Svájcba bevándorló munkavállalók mindössze az összes uniós tagállamból Svájcba bevándorló munkavállalók tíz százalékát teszik ki. Harmadrészt, meggyőződésünk, hogy válság idején erősítenünk – és nem gyengítünk – kell az európai gazdasági szabadságot. Amint sok svájci vállalat is élvezi a közös piac előnyeit és folytat aktív tevékenységet a 65 millió fős piacot jelentő országainkban.

Továbbá, felhívjuk a figyelmet Catherine Ashton főképviselő asszony nyilatkozatában kifejtett határozott álláspontjára, amely szerint az intézkedés. Bízunk abban, hogy mindezen érvek fényében a svájci kormány mielőbb felülvizsgálja döntését” – áll a Külügyminisztérium által közzétett levélben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 06:00, kedd | Külföld

Rekorderedményt értek el a legnagyobb autógyártók a harmadik negyedévben

Rekordszintű eredménnyel zárták a harmadik negyedévet a legnagyobb autógyártó cégek az EY nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó társaság egy hétfőn ismertetett kutatása szerint.

2022. November 28. 10:55, hétfő | Külföld

Az európai kokainkereskedelem harmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok

Az európai kokainkereskedelem egyharmadát ellenőrzése alatt tartó kartellt számoltak fel a hatóságok novemberben, Európa különböző országaiban és Dubajban - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete.

2022. November 25. 14:49, péntek | Külföld

Megháromszorozódott az Európába behozott amerikai LNG mennyisége

Az Európába irányuló amerikai cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmányok volumene 2021-hez képest mintegy háromszorosára nőtt 2022 első hét hónapjában.