Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Elítéltek egy férfit, aki majdnem halálra verte az őt visszautasító nőt

Elítéltek egy férfit, aki majdnem halálra verte az őt visszautasító nőt

A Nyíregyházi Törvényszék tíz év börtöntüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, aki majdnem halálra verte a közeledését visszautasító nőt Nyíregyházán.

Bartha Andrea tájékoztatása szerint a miután a vádlott közeledését a nő visszautasította, a férfi két évvel ezelőtt októberben "nagyobb mennyiségű" alkohol elfogyasztása után a sértett nyíregyházi lakásához ment, ahol az utcán megbújva várta, hogy hazaérjen.

Amikor a nő a lakása elé ért, a vádlott hátulról megtámadta és egy kapupánttal több alkalommal fejen ütötte, miközben azzal fenyegette, hogy megöli. A sértett kiabálását egy közelben lakó észlelte, aki a nő segítségére sietett és földre teperte a vádlottat, megakadályozva így a további bántalmazást - írták.

A közlemény szerint a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a vádlott cselekménye a nő halálát is okozhatta volna, élete "csupán a véletlenen és a tanú hatékony közbelépésén" múlt . A férfit emberölés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, míg az ügyész fenntartja a nyilatkozattételre a rendelkezésére álló három napos határidőt.

Címkék: ítélet, bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.