Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Június 21. 10:35, péntek | Helyi

Elkezdődhet a Római városrész felújítása

Elkezdődhet  a Római városrész felújítása

Jobb életminőség, szebb lakókörnyezet, magasabb ingatlanárak. Ezek várnak a most elnyert 1,2 milliárd forintos támogatás következtében a Római városrészre.

Ünnepélyes keretek között írta alá Cserna Gábor , polgármester Molnár Tamásal a KDRFÜ ügyvezető igazgatójával a támogatási szerződést.

A pályázat számos felújítást, korszerűsítést és szolgáltatást is tartalmaz.

A Római az egyik legsűrűbben lakott városrész, és a pályázat lehetővé teszi a házak energiatakarékos szigetelését is.

Az önkormányzat tavaly októberben nyújtotta be a pályázatot, és április másodikáig részletesen ki kellett dolgozni a projektjavaslatot, kérdőíven felmérte a területen lakók véleményét. Az önkormányzat konzorciumi partnereként a DV N Zrt. mint előkészítő és lebonyolító, a rendőrkapitányság és a Dózsa Lakásszövetkezet vesz részt a projektben. A rendelkezésre álló 1,19 milliárdból 400 millió forintot közterületekre, parkokra, játszóterekre, gyalogos sétányra, utcabútorokra költenek majd. A Pajtás óvoda külső, belső felújítására, a kertje modernizálására 112,5 millió forintot terveztek.

A Váci utcában, a Rómain és a Domanovszky téren 756 lakásnak a tulajdonosa örülhet a tömbfelújításnak. Az úgynevezett kövérházakat választottuk, ahol legtöbben laknak, és amelyeknek akkora a burkolandó felülete, aminek a szigetelését soha nem tudnák megfizetni. Továbbá kritérium volt, hogy a fejlesztési területnek egybefüggőnek kell lennie, tehát nem lehetett több pontjáról bevonni házakat, tereket, így jutott a választás a Váci utcai tengelyre, vagyis a városrész közepére, a Fáy utcáig terjedően. Ami pedig az utakat, közműveket illeti, az utak felújítására, csapadékvíz elvezetésre is jut forrás, a szolgáltatókat pedig értesítettük, hogy a hálózati felújításokat most végezzék el, mert az újonnan burkolt felületeket öt évig nem szabad majd felbontani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.