Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 11. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - Fotó: MTI/Donka Ferenc

Elkezdődött a helyreállítás a szekszárdi gázrobbanás helyszínén

Elkezdődött a helyreállítás a szekszárdi gázrobbanás helyszínén

Elkezdődött a gázvezeték helyreállítása abban a szekszárdi épületben, amelyben szerdán gázrobbanás történt - közölte a szolgáltató, az E.ON csütörtökön az MTI-vel. .

Az Aegon biztosító huszonötmillió forint előleget utal át a társasháznak

Az E.ON azt írta: a házban cégük szakemberei állítják vissza a gázszolgáltatást. Két lépcsőház jelenleg lakhatatlan, két másik lépcsőházban a fűtéshez szükséges gázvezetékek helyreállítása szükséges ahhoz, hogy visszatérhessenek otthonukba a lakók.

Közölték azt is, az energiacég önkéntesen vállalta, hogy elvégzi a munkát, mivel a fűtési szezon kezdetén az ott élők nehezen találtak volna olyan kivitelezőt, amely rövid határidővel megjavítja a gázvezetéket. A munkával várhatóan péntekre végeznek.

Az Aegon biztosító arról tájékoztatott, hogy 25 millió forint előleget még a részletes kárbecslés előtt a társasház rendelkezésére bocsát annak érdekében, hogy a romeltakarítás és a helyreállítás a lehető leghamarabb elkezdődhessen.

Az elsődleges becslés szerint a teljes kárérték több száz millió forint lesz.

A szakértők a hétvégén is dolgoznak, hogy a kártérítést minél hamarabb folyósíthassák, az összeget gyorsított eljárással fizetik ki - írták.

Szekszárdon, a Hermann Ottó utcában egy társasház második emeleti lakásában történt szerdán gázrobbanás, az épületben öten megsérültek és mintegy húsz lakás vált lakhatatlanná.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.