Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Február 05. 08:50, csütörtök | Helyi

Ellenfél, nem ellenség!

Ellenfél, nem ellenség!

Mi a közös a footballban és a jégkorongban? Elárulom, mindegyik sport, egészen pontosan labdajáték.

Számomra ugyan a labdajáték kifejezés korong esetében kicsit bizarr. Ha a korong labda, akkor a jégkorong vízi sport, merthogy van benne víz is, igaz fagyottan.

De ne kanyarodjunk el az eredeti témától. Mi is akkor az egyik legfontosabb kapcsolat a két sportág között? Lerántom a leplet: a szurkolók! Bizony, nem egy nyilatkozatban hallani, hogy a szurkolók képesek a csapatot a győzelembe hajszolni.


Tehát, léteznek a szurkolók. Alapvetően két markáns csapatra oszthatóak a szurkolók. Van egy „hobbi szint”, ahol a sportkedvelő egy-egy hazai meccsre ellátogat. És van az úgynevezett keménymag, a híres-neves B közép, akik már-már hivatásos szurkolók, csapatuk mérkőzéseit otthon és idegenben egyaránt végig szurkolják.


S, hogy mi teszi a szurkolót jó szurkolóvá? Legyen nála a csapat meze, sálja és legyen mindig vele a teljes hangereje! A bíztató rigmusokat, dalokat más különben nem tudja előadni.


Szurkoló és szurkoló között azonban van egy hatalmas különbség is!
Van, aki a sport és a játékosok szeretete miatt látogat ki egy meccsre. És akad olyan is, aki pusztán kötekedni, verekedni, rendbontani vágyik.
A csapat viselkedését a szurkolók is meghatározzák, s ez oda-vissza érvényes. Egy sportszerű csapatnak sportszerű, korrekt drukkerei vannak.
És az ellenfélnek szurkolók között nem feltétlen kell ellenszenvnek vagy haragnak lennie.


Tökéletes példa erre a Miskolci Jegesmedvék és a Dunaújvárosi Acélbikák szurkolóinak barátsága. Ne felejtsük el, két igen komoly riválisról, a MOL Liga első két helyén egymás ellen harcoló csapatról van szó! A fenti kép a két csapat szurkolóinak összeállásáról Pock Antalné Anikó tulajdona.

A drukkerek csarnokon belül és kívül egyaránt tiszteletben tartják egymás teljesítményét. A szerzett gólt képesek káröröm és pocskondiázás nélkül megünnepelni. Szünetben egymás mellett elhaladva a két csapat szurkolói képesek megbeszélni, hogy szép teljesítménye volt a csapatoknak és bár jelenleg az ellenfélnek van több szerzett gólja, reményük szerint az ő csapatuk fog nyerni! És mosolyogva, vagy akár vállveregetve jó szurkolást kívánnak egymásnak.

Míg a Jégcsarnokban (és nem csak Dunaújvárosban!) az ellenfél nincs élesen elválasztva a hazai csapattól, hiszen atrocitástól a rendezőknek nem kell félniük, addig egy futball stadionban külön bejárat, külön büfé és külön mellékhelység választja el egy kerítés segítségével a két csapat szurkolóit.


A hírekben gyakran olvasni bizonyos klubok sportszerűtlen, verekedős drukkereiről, az úgynevezett futball huligánokról. Szerencsére, kiszorulóban vannak ezek az elemek mindenhonnan. Fontos meglátni, hogy az ellenfelem nem az ellenségem!

Sportszerű szurkolást, és élményekben gazdag meccseket kívánok!

- OGM -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.