Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Április 03. 08:35, hétfő | Helyi
Forrás: dunaujvaros.com, Ónbodi Zoltán

Elment a bronz

Elment a bronz

Debrecen lett a bronzérmes a kézilabda Magyar Kupáért folytatott harcban. Lányainknak meg kellett elégedniük a negyedik hellyel.

Azok után, hogy tegnap 33-29-es vereséget szenvedett a Ferencváros elleni elődöntőben,a bronzéremért lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjében. Együttesünk ellenfele ezúttal az a Debrecen volt, mely 34-14-es vereséget szenvedett a címvédő győriektől, ám abban biztosak lehettünk, hogy a tegnapi meccsük után a mait már biztosan nem adják fel a DVSC játékosai, hiszen a Magyar Kupa harmadik helye a Loki és a Kohász számára is biztosította volna a következő szezonra szóló nemzetközi kupaszereplést.

A mérkőzést együttesünk kezdte jobban, első két támadásából egyaránt betalált, ám hiába lépett meg kettő góllal ellenfelétől, két apróbb hibát követően az ötödik perc végére egyenlíteni tudott a Debrecen (3-3). A folytatásban rendre góllal fejezte be támadásait a Kohász, ám védekezése hagyott kívánni valót maga után, így a Loki rendre egyenlíteni tudott (7-7). Fordulatot jelentett a mérkőzésben az, amikor a Kohász horvát átlövője ugyanis a 27. percben egy labdaszerzés után ráesett az Európa-bajnokságon megsérült könyökére, nem tudta folytatni a játékot, s ez érezhetően rányomta bélyegét a mieink játékára. Az utolsó percekben egymás után hibázta el támadásait csapatunk, melynek védekezése is szétesett Micijevic kiválásával, így a debreceniek sorozatban három gólt szerezve 14-11-re megléptek a játékrész végéig. A második felvonásra szerencsére Micijevic visszatért a pályára, ám a Kohász játéka sajnos nem javult fel

A második játékrészben egy újabb 3-0-s etappal visszaállította korábbi előnyét a Debrecen (22-16). Ez végleg el is döntötte a találkozót, főleg úgy, hogy nyolc perccel a meccs vége előtt már nyolccal ment a Debrecen, s bár a véghajrában valamelyest faragni tudott hátrányából a Kohász, a meccset simán, 30-24-re nyerte a Debrecen. A Loki ezzel megszerezte a nemzetközi kupaindulást jelentő bronzérmet, míg a mieinknek a bajnokságban kellene ezt kivívniuk, ám ehhez a ma látottnál lényegesen jobb teljesítményre lesz szüksége csapatunknak.

DVSC-TVP – DKKA 30-24 (14-11)

Címkék: kézi, magyar kupa, női

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.