Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 17. 06:00, vasárnap | Életmód
Forrás: MTI

Elon Musk: a nemzetek identitását kell erősíteni a migráció helyett

Elon Musk: a nemzetek identitását kell erősíteni a migráció helyett

Nem akarjuk, hogy egész nemzetek tűnjenek el a népességcsökkenés miatt, és ha a lakosságot migránsok helyettesítik, az országok elveszítik identitásukat

- hangoztatta Elon Musk amerikai vállalkozó, a világ leggazdagabbnak számító embere az olasz jobboldal Atreju című politikai, közéleti találkozóján Rómában szombaton, melyen a brit miniszterelnök, Rishi Sunak is vendégként szerepel.

Elon Musk egyik kisfiával a nyakában lépett színpadra az Angyalvárnál zajló találkozón.

Felszólalásában kifejtette, hogy az emberiség fennmaradását tartja elsőrendűnek, ezért fontos - tette hozzá - gyermekeket világra hozni és életet adni új generációknak.

"Más különben fennáll a veszély, hogy három vagy négy generáció múlva a világnépesség a jelenlegi egytizedére csökken, és a végén az emberiség eltűnik" - jelentette ki. Úgy vélte, nem szabad megengedni, hogy Japán, Franciaország vagy Olaszország lakossága eltűnjön. Kínában 40 százalékos demográfiai csökkenést jósolt.

Azt mondta, ha migránsokkal helyettesítik a lakosokat, az országok elveszítik identitásukat, és "nem lesznek többé ugyanolyanok, mint korábban, Olaszországot az olaszoknak kell képviselni".

Elon Musk hangsúlyozta, hogy kizárólag a törvényes bevándorlást támogatja: azt kell befogadni, aki "tisztességesen és keményen" dolgozik - fejtette ki. Megjegyezte: az ellenőrzés nélküli illegális migráció esetén nem tudjuk, ki érkezik.

"Nem állítom, hogy minden illegális bevándorló bűnöző, nagy részük kifogás nélküli, de ellenőrzés nélkül, miként tudjuk megállapítani, ki becsületes? Ezért kell leállítani az illegális migrációt" - mondta.

Arra kérte Európát, ne vegye át az Egyesült Államokból a woke ideológiát, mely a társadalmi igazságtalanság, elsősorban a faji megkülönböztetés ellen emeli fel szavát. Musk szerint a woke ideológia nem tesz mást, mint egymás ellen fordítja az embereket. Hasonlóképpen vélekedett a sokat hangoztatott politikai korrektségről is. "Az embereknek a munkájukkal kell sikert elérniük, nem pedig nemük vagy fajuk alapján. (Ezek az ideológiák) ítélkeznek az emberek felett" - jelentette ki.

Az amerikai milliomos üzletember civilizációnk legnagyobb kihívásának nevezte a mesterséges intelligenciát, amelyet azonban kétélű fegyvernek tartott: "mindenre képes lesz, de nincsen lelkiismerete".

Elon Musk a véleményszabadságot éltette, hangsúlyozva, hogy az a demokrácia alapkövét képviseli, "ha elmondhatjuk azt is, ami nem tetszik".

"Éljenek az emberek, éljen az emberiség!" - búcsúzott Elon Musk a közönségtől magasba szorított ököllel.

Az olasz jobboldal ifjúsági mozgalma által rendezett Atreju című politikai, közéleti találkozót vasárnap a miniszterelnök, Giorgia Meloni zárja le, aki brit kollegájával, Rishi Sunakkal és Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt szombaton. A római kormánypalota közleménye szerint a hármas megbeszélésen az illegális bevándorlással szembeni közös fellépés megerősítése szerepelt témaként. Döntés született egy közösen finanszírozott olasz-brit projektről, melynek keretében visszaszállítják származási országaikba a Tunéziában ragadt migránsokat, akik nem tudtak sem továbbmenni, sem visszatérni országaikba.

Címkék: elon musk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.