Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Május 16. 08:03, péntek | Helyi

Energetikai fejlesztés Pálhalmán

Energetikai fejlesztés Pálhalmán

Napelemes rendszer termeli mostantól a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet áramfogyasztásának egy részét.

Befejeződött a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet energetikai fejlesztése. A csaknem 140 millió forintos beruházás célja a költségek csökkentése volt - megújuló energiaforrások használatának növelésével.

A beruházást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és hazai központi költségvetési előirányzat közösen finanszírozta. A projekt eredményeként az intézet villamosenergia-ellátásának egy részét két, közel 50 kW-os, és egy közel 40 kW teljesítményű, új hálózati visszatáplálásos napelem rendszer biztosítja.

Az intézet éves szinten a napcellák alkalmazásával 7 millió forint megtakarítást eszközöl az energia költségekből. Ehhez még hozzáadódik a korábbi évek fejlesztése, aminek eredményeként szintén napkollektorokkal, melegvizet állítanak elő, hőszigetelő renszereket építettek ki, valamint energiatakarékos világításra tértek át, ezzel elérték azt, hogy mára éves szinten 26 milliós megtakarítás érhető el az intézet fenntartási költségeiből. - nyilatkozta Balázs Péter a Pálhalmai BV intézet parancsnoka.

A fejlesztést a szakemberek célszerűnek ítélik meg. Galambos Dénes országgyűlési képviselő szerint valóban megalapozott az a megtakarítás, amit az intézet előirányzott.

Az intézet a jövőben további fejlesztések végrehajtását tervezi, folytatják a pályázatokat. - mondta Varga Valéria bv. vezérnagy. Elektronikus közigazgatás, társadalmi megújulás, operatív programokban nyertek az elmúlt időszakban jelentős forrásokat. Az intézet a 2014-2020-as pályázati ciklusban több Európai Uniós pályázatot is benyújt majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.