Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Október 14. 10:14, vasárnap | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Esőben is nyerni tudtunk!

Esőben is nyerni tudtunk!

Citta del Bassano Rallye összefoglaló 2012. 09. 30.
Bessenyey Zoltán – Nyirfás Julianna

Egy kivételével az összes gyorsasági szakaszon legjobb időt autózva szerezte meg első N csoportos győzelmét a FleetConcept Rally Team kettőse, a 120 indulóval, többek között Robert Kubicá-val lebonyolított olasz Bassano Ralin. Ezzel a magyar páros élre állt a CEZ Production kupájában, egy futammal a bajnokság vége előtt.

Bessenyey Zoltán (Subaru N12):

Azt hiszem még nem is sikerült így egy nappal a verseny után sem feldolgoznom, hogy mit értünk el. Olaszországban, ahol híresek arról, hogy mennyire egyedi pályák vannak és milyen gyors pilóták, esőben, ismeretlen szakaszokon sikerült bizonyítanunk, és sorra legjobb időket autóztunk.

A kassai kudarc után nagyon kellett már egy siker az egész csapatnak, és most végre a kocsi remekül, hiba és pisszenés mentesen működött, csak a gumikat kellett cserélgetnünk rajta. Visszaült mellém Juli, a „győztes” csapat visszarendeződött, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennyire elöl lehet menni egy ilyen versenyen. 120 induló, 9 szakasz, köztük olyan pálya, ahol 12 kilométeren 20 visszafordító van... mindez esőben, és az olaszoknak éppen 42. alkalommal. Mintha eljönnének Árpádtetőre, vagy Zagyvarónára és esne picit..:) Ezen nehezítő körülmények ellenére az első rövid esti szakaszon már magunkhoz ragadtuk a vezetést, hiszen 2.9 kilométeren 4 másodperccel vertük meg az EVO X-essel versenyző helyi menő Fiorese-ét, de abszolútban is igen előkelő helyen mentünk.

Másnap, esőben nem volt egyszerű felvenni a ritmust, de a második szakasztól már újra mi mentünk a leggyorsabban, amit az olasz pilóták nem néztek jó szemmel és sorra hullottak el. Legnagyobb ellenfelünk Fiorese az 5. szakaszig bírta, ott ütközött neki a betonfalnak, ahogyan egyébként többek között Pierro Longhi is. Szépen lassan közel a mezőny fele kiesett, ami szintén mutatta a verseny keménységét. Amikor 3 szakasszal a verseny vége előtt láttuk mekkora előnyünk van N csoportban és CEZ-ben már nem volt szabad sietni, pedig esti pályák következtek és szerettem volna abszolútban is még előrébb végezni, de sem Juli sem a csapat ezt nem nézték jó szemmel, így lendületesen, de inkább biztonsággal hoztuk be a kocsit Bassano del Grappa főterére.

A díjátadó ünnepség többek között Robert Kubica győzelmétől volt igazán emlékezetes, ugyanakkor a hangulata elképesztő volt, füstgéppel, zenével, és mindennel, amit elképzelni tudtunk. A másik érdekesség a nézők mennyisége volt, az eső ellenére nagyon sokan látogattak ki a pályák mellé, amit eddig sehol máshol nem tapasztaltunk. A shakedown-on a rajtban többen ölelgetni akartak bennünket, hiszen ismeretlenül is próbáltunk erősen autózni, ami a visszafordítók kézifékezését is jelentette. Ezen mozdulatokért az olasz nézők teljesen odavoltak, így minden filmben, és nagyon sok képen is szerepelünk, nagyon sokan jöttek ismeretlenül is gratulálni nekünk, sőt az ellenfelek is elismerően nyilatkoztak a teljesítményünkről. Ez nagyon jól esett, szintén nem olyan, mint amikor még hazai aszfaltokat koptattunk.

Azt hiszem, újra bebizonyítottuk, hogy jól döntöttünk, amikor nem a hazai versenyzést választottuk. Nagyon köszönöm a csapatnak, a családomnak és Julinak is a sok-sok munkát, ez mindenkinek a megérdemelt sikere. És nagyon köszönöm a szponzorainknak, hogy ezt a futamot lehetővé tették számunkra, bízom benne, hogy bajnoki címmel tudjuk majd meghálálni nekik.

Címkék: rallye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.