Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Május 08. 12:26, csütörtök | Helyi

Ez a szombat a futballozás napja lesz

Ez a szombat a futballozás napja lesz

Felkészülés a Kozármisleny elleni találkozóra

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata 2014. május 7.-én sajtótájékoztatót tartott, melynek témái a Szigetszentmiklós elleni mérkőzés értékelése, a következő, Kozármisleny elleni találkozóra történő felkészülés, valamint tájékoztató a Focizz velünk programról volt.

A sajtótájékoztató első részében Dobos Barna sportigazgató, Milinte Árpád és Böőr Zoltán értékelte a legutóbbi, Szigetszentmiklós elleni mérkőzést.

Dobos Barna: – Sajnos nem zártuk sikeresen a találkozót, nem tudtuk megvalósítani azokat a taktikai elemeket, amelyekkel sikeresek lehettünk volna. A körülmények sem voltak ideálisak, hiszen viharos időjárásban kellett játszanunk, de ezt a hazai csapat is ugyanígy el tudná mondani. A jövőben természetesen sikeresebbek szeretnénk lenni.

Böőr Zoltán: - A Szigetszentmiklós annyival előnyösebb helyzetben volt, hogy ők már évek óta használják saját műfüves pályájukat. Nem kezdtük jól a mérkőzést, ettől erőt kapott az ellenfél, akik szereztek egy gyors gólt. Erre nem sikerült válaszolnunk, és kevés helyzetet is tudtunk kialakítani. A folytatásban az időjárás is közbeszólt, egyre nehezebb voltak a körülmények. Közbejött a kiállítás is, és a második félidőben kaptunk még egy gólt, ez pedig ezen a mérkőzésen már nekünk sajnos sok volt. Ettől függetlenül tíz emberrel is tette a dolgát a csapat, a játék irányítását is átvettük, gólt is szereztünk, de az egyenlítés nem sikerült. A hátralévő mérkőzéseken agresszívabban kell játszanunk, hogy az akaratunkat érvényesíteni tudjuk.

Milinte Árpád: - Hasonlóan látom én is a találkozót, mint a többiek. Adtunk egy félidőt az ellenfélnek. Elkerülhető gólokat kaptunk, melyek egyéni hibákból születtek. A második félidőben, a kétgólos hátrány és a kiállítás ellenére is, amit a csapat tett, azt pozitívnak értékelem, hiszen a hihetetlenül nehéz talajú pályán teljesen beszorítottuk az ellenfelet kapuja elé, akinek gólt is sikerült rúgnunk. A találkozónak ez az időszaka igazolta azt, hogy miért is tartunk a tabella második helyén. Ebből a hozzáállásból kell építkeznünk, hiszen ez vezethet eredményre a következő meccseken.

- Nagyon hamar, a mérkőzés első félidejében kiállították Kocsis Gábort. Mennyire nyomta rá ez a bélyegét a játékra?

Dobos Barna: – Természetesen nehezebb lett a feladat, hiszen eggyel kevesebben voltunk a pályán, de a második félidőre egy átszervezést követően ezt sikerült megoldani. Nagyon nehezen tudtunk lehetőségeket kialakítani, de mindent megtettünk ennek érdekében. A mérkőzés kulcsa az volt, hogy többen olyan nagy egyéni hibákat követtünk el, ami miatt kaptuk a két gólt, mely hátrányt már nem tudtunk behozni.

- Az előző sajtótájékoztatókon elhangzott, hogy a tavaszi szezonra mennyire megerősödtek ellenfeleink, akik többnyire beállnak ellenünk stabil védekezést játszva, így sajnos nagyon kevés gólt tudunk szerezni ellenük. A védekezésünk azonban kifejezetten jó, hiszen kevés gólt kaptunk. Hogyan látjátok mindezt?

Milinte Árpád: - A számok azt mutatják, hogy jó a csapat védekezése. Ez azonban nem csak a hátsó alakzaton, hanem a csatárokon is múlik, hiszen ők is egységesen kiveszik a részüket a védekező munkából. A csapatunk védekezése nagyon sokat fejlődött az egy év alatt, de van még min javítani. Ehhez folyamatos tanulás, hibajavítás szükséges.

Böőr Zoltán: - Az ősz folyamán sokkal nyíltabban játszottak ellenünk, mint most. Az ellenfeleink védelmei nem foglalkoztak egyénileg annyira velünk, mint tavasszal, és ettől nehezebb jelenleg a feladatunk. Jó példa erre a tavasszal leigazolt Urbin Péter, akinek sokszor ketten is lógnak a nyakán, de ellenfeleink szélső védői is jobban zárják a területet, mint ősszel tették. Rám is többször követő emberfogással állítanak védőt. Ez azt jelenti, hogy sokkal türelmesebbnek kell lennünk a pályán, és lényegesen kevesebb hibaszázalékkal kell játszanunk ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk. Védekezni mindig könnyebb, mint támadni. Vannak olyanok, akik védekezésük közben sokszor az eszközökben sem válogatnak, és a játékvezetőktől sem mindig kapjuk meg azt a védelmet, amit esetleg meg lehetne kapni. Ami fontos, hogy legyen jó a védelmünk, ne kapjunk gólt. Nagyon örülök az egygólos győzelmeknek, hiszen ezek is mutatják a csapat erejét. Ebben a tekintetben nagyon sokat léptünk előre.

Kozármisleny ellen készülve...

Az NBII 27. fordulójában, 2014. május 10.-én (szombaton) 17:30-kor a Dunaújváros PASE hazai pályán a Kozármislenyt fogadja. Az előző bajnoki fordulóban a Dunaújváros Szigetszentmiklóson szenvedett 2-1-es vereséget, míg a Kozármisleny hazai pályán vesztett az Ajka ellen 1-0 ra. A DPASE a tabella 2., míg a baranyai csapat a 15. helyén áll. Az NBII-ben eddig megszerzett pontokat összehasonlítva azt láthatjuk, hogy nekünk jelen pillanatban 32-vel van több. A lőtt gólok számában is jelentős a különbség, hiszen a DPASE 38-szor, míg a Kozármisleny 22-szer talált be ellenfelei kapujába. A védelmünk 17 góllal kapott kevesebbet következő ellenfelünknél. A két csapat az őszi szezon 12. fordulójában találkozott egymással, ahol Godslove góljával 1-0-ás dunaújvárosi győzelem született. A nagyon kiegyenlítődött tavaszi fordulókban a Dunaújváros négyszer nyert, háromszor játszott döntetlent, és háromszor szenvedett vereséget, ezzel 15 pontot szerzett. A Kozármisleny kétszer győzött, négyszer játszott döntetlent, és négyszer kapott ki, ezzel 10 pontot gyűjtött.

- Hogyan készültök? Mivel lennél elégedett?

Dobos Barna: – A folytatásban csak saját magunkkal kell foglalkoznunk. Továbbra is kimagasló helyzetben vagyunk, hiszen a bajnoki tabella második helyén állunk. Már csak négy forduló van hátra az NBII-ből, és most már nyugodtan kijelenthetjük, hogy az NBI-ről szól a játék. Ez a klub számára is hihetetlen, hogy el tudtuk érni, de most már egyértelműen csak az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy ezt megvalósítsuk. Ez csak rajtunk múlik, a sorsunk mi kezünkben van. Öt pont előnyünk van a harmadik, és hat pont a negyedik helyezett csapat előtt, így más célunk nem lehet, mint hogy megnyerjük a hétvégi mérkőzést. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, mivel mindkét csapat számára van tétje a találkozónak. Számunkra egy győzelem akár azt is jelenthetné, hogy olyan előnyre teszünk szert, amely már behozhatatlan lehetne üldözőink számára. Nagyon szeretném, hogyha sokan jönnének ki a meccsre, akik legalább olyan hangosan bíztatnának bennünket, mint azt Siófokon tették azok, akik elkísértek minket. Jó lenne, ha szurkolóink is átéreznék azt a lehetőséget, mely most előttünk van, és buzdításukkal segítséget adnának nekünk ahhoz, hogy győztesen tudjuk befejezni a találkozót.Fontosnak tartom, hogy önbizalommal telve lépjünk pályára, mivel nekünk minden okunk meg van arra, hogy ez így legyen a hétvégi mérkőzésen.

Böőr Zoltán: - Bátor játékot és olyan teljesítményt várok a csapattól, ami megmutatná, hogy miért is vagyunk a második helyen. Fantasztikus dolog, hogy a feljutást jelentő helyen állunk, mely hatalmas önbizalmat kellene, hogy adjon. Remélem, hogy a mérkőzésig hátralévő napok arról fognak szólni, hogy átültessük magunkba ezt az érzést, hogy míg mi a feljutásért, addig ellenfelünk a kiesés elkerüléséért küzd, és annak világosan kell majd látszania a pályán, hogy nekünk hol a helyünk.

- Lesz-e változtatás a kezdőcsapatban? Ki játszik majd Kocsis helyén? Jakab kezdett Szigetszentmiklóson Thiago helyett, marad-e ez a felállás?

Dobos Barna: – Természetesen van már elképzelésem, de ezt majd csak a heti edzésmunkák elvégzése után tudom biztosra megmondani, akkorra alakul ki a végleges összeállítás. Abból kifolyólag, hogy a Kozármisleny lesz az ellenfelünk, amely mérkőzést szeretnénk megnyerni, természetesen támadó szellemű játékot szeretnénk megvalósítani. De ez akkor fog kiderülni, ha meglátjuk, hogy ellenfelünk milyen stratégiával lép pályára ellenünk. Mi felkészülünk mindenre. Számunkra az a legfontosabb, hogy a három pontot begyűjtsük.

- Végeztek-e számításokat azért, hogy a biztos feljutásért még mennyi pontot kell szereznetek?

Dobos Barna: – Nagyon sokan számolgatnak, természetesen én is nézem, hogy még hány forduló van hátra, és mennyi az előnyünk, ami most még komolynak mondható. Az is természetes, hogy többen izgalmasnak tűnő számításokat végeznek, hogy nekünk még hány pontra van szükségünk ennek a hatalmas cél elérésének érdekében. Én azonban csak a következő találkozóra koncentrálok, melyet meg szeretnénk nyerni, és utána meg fogjuk látni, hogy a riválisaink eredményének függvényében ez mire elég. A legfontosabb, hogy csak a magunk teljesítményével kell foglalkoznunk.

Böőr Zoltán: - Mi alapvetően abból indulunk ki, hogy van még hátra négy forduló, amelyből még tizenkettő pontot szerezhetünk. Én nem szeretek nagyon távolra nézni, hiszen aki messzire néz, az megbotlik. Én csak a Kozármisleny elleni három pontra koncentrálok. Minden ellenfelünket nagyon tiszteljük, biztos nem lesz egyszerű a dolgunk, hiszen számukra a bennmaradáshoz kellenek még a győzelmek. Tavasszal egyszer sem játszottunk könnyű meccset, ezért nem az ellenfelekkel, hanem saját magunkkal kell foglalkoznunk.

Dobos Barna: – Fontos azt észrevennünk, hogy azok a csapatok, melyek a kiesés szempontjából bajban vannak, azok a tavasszal milyen jó eredményeket produkálnak. Ebből is látszik, hogy milyen szoros a mezőny, hiszen mindannyian szeretnének a másodosztálynak a tagjai maradni.

A Kozármisleny elleni összecsapásra 2014. május 7.-én, 17:30-kor kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.