Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 31. 18:09, csütörtök | Belföld

Ez volt a Strand 2013-ban

Ez volt a Strand 2013-ban

A tavaly indult Nagyon Balaton rendezvénysorozat a legjobb dolog, ami történhetett az augusztus 20-i hosszú hétvégével.

Érdemes volt lelátogatni a Magyar Tengerhez 0-110 éves korig, mert bárki megtalálhatta azt, ami szórakoztatja, kizökkenti a hétköznapokból és elfelejti minden gondját-baját. Két komolyabb fesztivál is megszületett, idén mindkettő folytatódik is, méghozzá nem is akárhogyan, de erről majd később. A balatonvilágosi strandon megrendezett B.my.Lake az elektronikus zene kedvelőinek, ami később megérdemelten nyerte el 2013 legjobb új fesztiváljának rangos díját és a Strand Fesztivál, ami Zamárdiba csábítja az igényes könnyűzene kedvelőit. Ez utóbbi tavaly nem csak, hogy nem ragadt be a rajtnál, de egyenesen az élmezőnyben végzett a fesztiválok versenyében.


Persze megvoltak a szokásos „elsőfesztivál betegségei”, de a legkevésbé sem zavaró módon. Mindenhol vannak bajok az első nap a kapunyitásnál és mindig csúszik a beengedés, de tavaly talán csak az elviselhetetlen hőség miatt volt zavaróbb. A kemping mérete valamiért nem volt eléggé „belőve”, valószínűleg azért, mert még a szervezők sem számítottak ekkora érdeklődésre. De ezt is villámgyorsan orvosolták plusz kemping megnyitásával, innentől kezdve pedig nem igazán jut eszembe semmi negatívum. A helyszín tökéletes egy fesztivál lebonyolítására, de ebben Zamárdi már tapasztaltnak mondható. A belső dekoráció nagyon hangulatos és látványos, a kilátás pedig naplementekor (is) gyönyörű. A nagyszínpad olyan volt, amilyen a nagykönyben meg van írva, a terület elég nagy, a hangzás és a visual pedig lenyűgöző. Külön plusz pont, hogy tavaly a Strandon is volt élő közvetítés, így az sem maradt le a koncertek jó részéről, ha éppen nem tudott kilátogatni a helyszínre. A kisszínpadról sem lehet rosszat mondani, éppen csak az elhelyezése volt zavaró, egy-egy párhuzamosan futó koncert bántóan áthallatszott a nagyszínpadra, de egy nagyobb összeget tennék rá, hogy ez idén már nem így lesz.

Persze ezektől még nem lesz egy fesztivál meghatározó, ahhoz ütős line up is kell, ami a tavalyi Strandon elég impozáns volt. Fellépett és egy olyan koncertet nyomott az először hazánkba látogatott Fall out boy, ami után minden rajongó és nem rajongó elégedetten csettinthetett. De ez nem csak rájuk volt igaz, Yonderboi életem egyik legjobb koncertélményét adta, az Irie Maffia is nagy bulit csapott, de a felsorolásból nem hiányozhatnak „városunk fiai” sem, ugyanis a Quimby is odatette magát (ahogy szokta). Ugyanúgy, mint a többi fellépő, akiken egytől egyig látszott, hogy ez nem egy átlagos koncert, és ez az, ami miatt talán jobban kiemelkedik a többi fesztivál közül a Strand. Mindenki a legjobb produkcióját nyújtotta, látszott a zenekarokon, hogy örülnek, hogy itt lehetnek és ez a közönségnek is egy nagyon nagy pluszt ad. Ha az idei csak fele olyan lesz, mint a tavalyi már akkor megéri mindenkinek ellátogatni Zamárdiba. A következő cikkben konkretizáljuk is a miérteket, addig is itt a tavalyi év hangulatfilmje az idei fellépők listájával:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.