Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2021. Július 11. 12:00, vasárnap | PR

Ezért annyira fontos a kocsi állapotfelmérése nyaralás előtt

Ezért annyira fontos a kocsi állapotfelmérése nyaralás előtt

A kocsi átnézetése a nyaralás megkezdése előtt rendkívül fontos, mert hosszú útra indulunk és a nagy hőségben jóval több a balesetveszélyes helyzet az útviszonyok és a melegben tompuló figyelem miatt.

Ezekre figyelj oda nagyon!
Nyáron gyakrabban indulunk hosszú útra. Kirándulunk, nyaralni megyünk, vagy csak a rég nem látott rokonokhoz vidékre, de ez mind azt jelenti, hogy nem a megszokott útra indulunk a kocsival és a jármű fokozott igényeknek lesz kitéve. Szerencsére néhány helyen ingyenes állapotfelmérést is vállalnak, ezért tényleg semmi akadálya, hogy megnézessük a kocsit.

Állapotfelmérés a szervízben

A szakszervízben gyakorlott szakemberek fél óra alatt el tudják végezni a kocsi alapos állapotfelmérését és ez akár életmentő is lehet. Egy időben feltárt fékprobléma vagy futómű elállítódás a nyári melegben még veszélyesebb, mint egyébként.

A szervízben emellett ellenőrzik a kocsi folyadékszintjét beleértve az olaj és fékfolyadékot, a szélvédőmosót, valamint megnézik az akkumulátort és a klíma állapotát is.

Ez utóbbi nem csak kényelmi funkciót tölt be. A nagy melegben tompuló figyelem rendkívüli módon balesetveszélyes, így bármi, ami segít megtartani az éberségünket egy hosszú úton akár életmentő is lehet. A klíma emellett kiszűri a pollen és virágpor szemcséket is, így jóval élvezhetőbb légteret biztosít a kocsi belsejében. Érdemes hát figyelmet fordítani a megfelelő működésére.

Ha mégsem tudod szervízbe vinni a kocsit

Ha valami miatt nincs lehetőséged, hogy igénybe vedd az állapotfelmérést egy szakszervízben, akkor ezeket mindenképpen ellenőrizd indulás előtt:

Motorolaj: a megfelelő olajszint kritikus, mert a kevés olajjal működő motor rövid úton besül és tönkremegy. A motor hirtelen leállása pedig balesetveszélyt idéz elő.
Hűtővíz szint: a nyári melegben mindig legyen a kocsiban hűtőfolyadék, amivel szükség esetén pótolni tudsz, ha felforr a motorban a víz.
Gumik ellenőrzése: a forróságban rengeteg durrdefekt van. Érdemes odafigyelni rá, hogy legyen pótkerék a kocsiban, és ha felhasználtad, akkor azonnal pótolni. Bármikor előfordulhat dupla durrdefekt a forró aszfalton.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 15:14, péntek | PR

Töltsünk több időt gyermekeinkkel! Tippek és tanácsok, hogy megérje a fáradtság

Sokunkkal megtörtént már a következő. Egy hosszú nap végén kimerülten hazaér. Csak annyit szeretne tenni, hogy a kanapéra dől és pihen.

2021. Szeptember 10. 18:33, péntek | PR

Az útdíj kalkulátor hasznos segítség egy utazás megtervezésekor

Magyarországon ingyenes és díjköteles utak, útszakaszok is vannak. A fizetős utak azt jelentik, hogy használatukhoz érvényes autópálya-matrica szükséges, de jó tudni, hogy pontosan melyik.

2021. Augusztus 18. 14:25, szerda | PR

Így lehet gondtalan a nyaralás

Legtöbben tisztában vagyunk vele, hogy nem szabad elindulni utasbiztosítás nélkül nyaralni, azonban mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla amikor intézkedni kellene.

2021. Augusztus 17. 10:35, kedd | PR

Fizessük a szállásunk SZÉP Kártyával

Bár a koronavírus miatt számos szállás zárva tartott, mára már enyhültek a korlátozó intézkedések annyira, hogy bátran foglalhatunk szállást és indulhatunk kirándulni, nyaralni, akár védettségi igazolvány nélkül is.