Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2022. Január 06. 14:03, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Ezért végeztesd szakemberrel a tetőablak beépítést

Ezért végeztesd szakemberrel a tetőablak beépítést

A jelenlegi építkezési és felújítási dömpingben nehéz szakembert találni, aki időre elvégzi a munkát, ezért sokan kényszerülnek arra, hogy a kezükbe vegyék a munkát.

A tetőablak beépítés azonban olyan kényes dolog, amit érdemes szakemberre bízni.

Az állami támogatások alaposan felpörgették a már amúgyis fűtött ingatlanpiacot, így a szakemberek vállalási ideje jelenleg akár fél év is lehet. Akik nem szeretnének, vagy nem tudnak ilyen sokat várni, bizonyos munkákat elvégeznek vagy saját maguk, vagy pedig képzetlen szakmunkások segítségével. Egy egyszerű tisztasági festés esetén ez megoldást nyújthat, és a tetőablak beépítéshez tanácsokat találunk az interneten is, ez olyan komoly munka, ami szakembert igényel. Megmutatjuk, miért.

A tető statikája nem játék

Ha utólagos tetőtérbeépítés során történik a tetőablak beépítés, akkor egy meglévő tetőszerkezetet bontunk meg és abba illesztjük az ablakokat. A tető statikája azonban rendkívül törékeny, ezért pontos tervezést igényel, amit csakis szakember bevonásával lehet végezni. Ne ezen próbáljunk hát spórolni, mert a nem megfelelő tetőablak beépítés miatt a tető akár be is omolhat.

Speciális terep, speciális fogásokkal

A tetőablak beépítés teljesen más fogásokat és szaktudást igényel, mint egy klasszikus ablak beépítése. Ferde tetősíkon dolgozunk, és bár a fa tartószerkezetbe könnyebben lehet az erősítő csavarokat rögzíteni, a tetőablak beépítés speciális fogásait ismerni kell, hogy biztonsággal tudjunk dolgozni.

Emellett a tetőablak beépítés során olyan szigetelést kell felhelyezni, ami meggátolja a hőhidak keletkezését és ezáltal a lakás belső páralecsapódását. Ez utóbbi ugyanis a leggyakoribb probléma a tetőtérben elhelyezett ablakok esetében és szintén szaktudást igényel a kivédése.

A szigetelést könnyű elrontani, de nehéz javítani

A tetőtéri szigetelés meghatározott rétegrendet és módszereket kíván, amit szaktudás hiányában igen könnyű elrontani. Ez különösen igaz a tetőablak beépítésére, aminek utólagos szigeteléséhez az egész tetőt meg kell bontani, mivel a szigetelőanyagnak és a vízzáró rétegnek megfelelő módon körbe kell futnia az ablakot.

Egy elkészült tetőtérbeépítést szétverni egy elrontott tetőablak beépítés és szigetelés miatt olyan sok kényelmetlenséggel jár, amit nem érdemes vállalni. Inkább kérjük szakember segítségét a tervezéshez és a kivitelezéshez is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:06, péntek | PR

K&H: többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”? felfelé mennek az árak

Budapest, 2022. augusztus 12. – Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk.

2022. Augusztus 08. 16:26, hétfő | PR

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató -

2022. Július 22. 18:23, péntek | PR

Ezért olyan egyszerűek de nagyszerűek az Instant Win játékok

Az Instant Win játékok a szerencsejátékok és nyereményjátékok azon izgalmas és pörgős kategóriája, ahol a játékosok azonnal kézhez kapják a nyereményeiket.

2022. Július 22. 15:07, péntek | PR

K&H fenntarthatósági index: fontos, de késhet a karbonsemlegesség

A cégvezetők szerint az orosz-ukrán fegyveres konfliktus hatására a fenntarthatósági törekvéseik késést szenvedhetnek