Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Január 06. 14:03, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Ezért végeztesd szakemberrel a tetőablak beépítést

Ezért végeztesd szakemberrel a tetőablak beépítést

A jelenlegi építkezési és felújítási dömpingben nehéz szakembert találni, aki időre elvégzi a munkát, ezért sokan kényszerülnek arra, hogy a kezükbe vegyék a munkát.

A tetőablak beépítés azonban olyan kényes dolog, amit érdemes szakemberre bízni.

Az állami támogatások alaposan felpörgették a már amúgyis fűtött ingatlanpiacot, így a szakemberek vállalási ideje jelenleg akár fél év is lehet. Akik nem szeretnének, vagy nem tudnak ilyen sokat várni, bizonyos munkákat elvégeznek vagy saját maguk, vagy pedig képzetlen szakmunkások segítségével. Egy egyszerű tisztasági festés esetén ez megoldást nyújthat, és a tetőablak beépítéshez tanácsokat találunk az interneten is, ez olyan komoly munka, ami szakembert igényel. Megmutatjuk, miért.

A tető statikája nem játék

Ha utólagos tetőtérbeépítés során történik a tetőablak beépítés, akkor egy meglévő tetőszerkezetet bontunk meg és abba illesztjük az ablakokat. A tető statikája azonban rendkívül törékeny, ezért pontos tervezést igényel, amit csakis szakember bevonásával lehet végezni. Ne ezen próbáljunk hát spórolni, mert a nem megfelelő tetőablak beépítés miatt a tető akár be is omolhat.

Speciális terep, speciális fogásokkal

A tetőablak beépítés teljesen más fogásokat és szaktudást igényel, mint egy klasszikus ablak beépítése. Ferde tetősíkon dolgozunk, és bár a fa tartószerkezetbe könnyebben lehet az erősítő csavarokat rögzíteni, a tetőablak beépítés speciális fogásait ismerni kell, hogy biztonsággal tudjunk dolgozni.

Emellett a tetőablak beépítés során olyan szigetelést kell felhelyezni, ami meggátolja a hőhidak keletkezését és ezáltal a lakás belső páralecsapódását. Ez utóbbi ugyanis a leggyakoribb probléma a tetőtérben elhelyezett ablakok esetében és szintén szaktudást igényel a kivédése.

A szigetelést könnyű elrontani, de nehéz javítani

A tetőtéri szigetelés meghatározott rétegrendet és módszereket kíván, amit szaktudás hiányában igen könnyű elrontani. Ez különösen igaz a tetőablak beépítésére, aminek utólagos szigeteléséhez az egész tetőt meg kell bontani, mivel a szigetelőanyagnak és a vízzáró rétegnek megfelelő módon körbe kell futnia az ablakot.

Egy elkészült tetőtérbeépítést szétverni egy elrontott tetőablak beépítés és szigetelés miatt olyan sok kényelmetlenséggel jár, amit nem érdemes vállalni. Inkább kérjük szakember segítségét a tervezéshez és a kivitelezéshez is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.