Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. December 09. 23:18, kedd | Helyi sport

Ezüstérem a kupában

Ezüstérem a kupában

Az elején az UVSE, a végén a Dunaújváros úszott az eredmény után, végül ebből a helyzetből a budapesti csapat jött ki jobban, aki látta, kiváló, igazi kupadöntőt nézett végig.

Az első negyedben látszott, hogy egyenlő erők küzdelmére lehet számítani. Két – két gól született, mellette nagyon fegyelmezett védekezés és pár kapusbravúr színesítette a mérkőzést. A második nyolc percben először tudott vezetést szerezni az Uvse, Kistelei emelte át Kasót. Egy gyönyörű találattal viszont Gurisatti egyenlített újra. Így három – hármas döntetlennel vonultak nagyszünetre a csapatok. A harmadik felvonást Szilágyi Dorka kezdte góllal, így ismét a Dunaújvárosnál volt az előny. Kövesdi ezután előnyből egyenlített újra. Keszthelyi Rita ötméteresből vezetéshez jutatta a budapesti együttest a vége előtt két perccel. Az utolsó negyedben Szilágyi tudott egyenlíteni, majd Kisteleki megint betalált, ezzel újpesti vezetést könyvelhettünk el. Ezzel pedig eldőlt a Magyar Kupa döntője, hiszen lányaink már nem tudtak egyenlíteni.

Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület – UVSE – Centrál

5 – 6 (2-2,1-1,1-2,1-1)

DFVE: Kasó, Szilágyi 3, Menczinger, Gurisatti 1, Horváth, Sinka, Slagter, Garda 1, Ziegler, Vályi V., Brávik, Mchunu, Vályi F., Barna. Edző: Mihók Attila.

Mihók Attila:

- Meg voltak a lehetőségeink arra, hogy bravúrt hajtsunk végre, még a negyedik negyedben is mehettünk x-re. Sokszor azonban nem jó döntéseket hoztunk, sajnos ennyivel most jobb volt ez az UVSE. Nagyon koncentrált játékot kellett játszanunk, ami sokat kivett a támadásainkból, és persze az erőnkből is. Játékosaim szerintem ugyanolyan jó vízilabdázók, mint az ellenfél klasszisai, de idő még kell nekik. Jövőre jobbak leszünk.

Áts Bertalan:

- Egy női döntőben úgy gondolom, nincs papírforma, nagyon nehezen nyertünk, ezért gratulálok is ellenfelünknek és Mihók Attilának. Nagyon jól felkészítette ellenünk csapatát. Erre készültünk ebben az évben, ez volt az első tétmeccsünk a szezonban, nyertünk és megyünk tovább.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben