Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Január 29. 23:55, szerda | Helyi

Februárban jönnek az oroszok tárgyalni a Vasműről- DSTV videóval

Februárban jönnek az oroszok tárgyalni a Vasműről- DSTV videóval

101 munkavállalót nevesítettek az ISD Dunaferr Zrt.-nél a létszámleépítés második hullámában.

Az elbocsátásban érintettek többsége adminisztratív területen dolgozik. A központi üzemi tanács a héten kapta meg a nevesített listát a munkáltatótól.

Borbély Zoltán, a szervezet elnöke elmondta, hogy a tervezett 150 főből 101 dunaferrest kívánnak elbocsátani, így feltehetően a többi kölcsönzött munkavállaló lesz.

A menedzsment még tavaly döntött a hatékonyságra hivatkozva a leépítésekről, először 1500 főt emlegettek, decemberben az első ütemben elbocsátottak 158 dolgozót, most újabb 101 kapja meg a felmondását.

A kormány augusztusban kezdeményezett tárgyalást az ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosaival, majd vételi ajánlatot is tett a vasműre. Az egyeztetéseket követően a cégvezetés bejelentette, az eredetinél jóval kevesebb, mintegy 400 fős létszámleépítést hajt végre.

Az első listát novemberben adták át, akkor 158 dolgozót nevesítettek. A legutóbbi tárgyaláson Dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke is részt vett, aki megerősítette, a kormány továbbra is kitart a vételi szándék mellett.
- Az orosz nagykövetség által hivatalosan is értesültünk arról, hogy február 6-án Magyarországra érkeznek a Vnyesekonombank képviselői. Tervben van a kormánnyal való egyeztetés, amely bízom benne, hogy sikeres lesz, és elkezdődhet a fejlesztés, ami garantálja, hogy nem lesz további létszámleépítés - tájékoztatott dr. Dorkota Lajos.

Kérdésünkre, miszerint a kormány kitart-e vételi szándéka mellett, elmondta, igen, és soha nem is akarták eladni sem az első sem a második Orbán-kormány idején. Szeretnék, ha ez a stratégiai cég állami kézbe kerülne, vagy, az állam állna mögötte, és egy fejlesztéssorozat indulhatna el.

Az ISD Dunaferr Zrt. HR igazgatója, Mezőközy András az MTI-nek kedden elmondta, az első ütemben elbocsátott 158 dolgozóval együtt mindenképpen 400 alatt marad a leépítettek száma. A kollektív szerződés értelmében a most érintett dolgozók március végén kapják meg felmondólevelüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.