Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Július 15. 19:03, péntek | Bulvár
Forrás: RDM

Fejjel lefelé száguldozott a fociválogatott csatára

Fejjel lefelé száguldozott a fociválogatott csatára

Németh Krisztián, a labdarúgó-válogatott csatára a Red Bull Air Race budapesti versenyhétvégéjén első kézből tapasztalhatta meg, milyen is az, amikor az ember 300 km/órás sebességgel, fejjel lefelé száguld a levegőben.

Ezen a hétvégén minden a látványos légi bemutatókról, az adrenalinról és a Red Bull Air Race világbajnoki futamáról szól Budapest belvárosában. A mai nap még a készülődés jegyében telt; a pilóták a szabadedzésen tesztelték gépeiket és a Duna felett kialakított versenypályát, miközben a budaörsi repülőtéren Németh Krisztián, futball válogatottunk kiválósága szíjazhatta be magát a versenysorozat junior pilótája, Antanas Marciukaitis mellé.

Krisztián felszállás előtt még nem tűnt teljesen felszabadultnak, tartott egy kicsit az extrém kihívástól: „Korábban ültem már sétarepülőn, de a mai repülés össze sem hasonlítható azzal. Ez egy teljesen másfajta adrenalin löket volt, mint a meccsek előtt, ahol már megtanultam kezelni az izgalmat” – nyilatkozta a válogatott labdarúgó.

Landolás után azonban széles mosollyal tartott élménybeszámolót, arról, hogy viselte az éles fordulatokat és dugóhúzókat a levegőben: „Amikor beültem és beszíjaztak, bevallom bezártságérzés fogott el és átvillant az agyamon, hogy azonnal ki akarok szállni, de amikor beindult a repülőgép motorja, majd a magasba emelkedtünk, teljesen ellazultam és csak a repülésre tudtam figyelni. Onnantól kezdve parádés volt!” – mesélte Németh, aki a hétvégén a Duna partjáról követi majd a 70. Red Bull Air Race futam eseményeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára