Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. November 22. 16:38, kedd | Helyi

Felerősödött a szakképzés szerepe

Felerősödött a szakképzés szerepe

Csapó Gábor az új főigazgatója a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumnak októbertől. Cserna Gábor polgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatón volt szó a képzési kínálatról, lehetőségekről, munkaerőpiaci helyzetről.

- Alapvető, közös érdek a sikeres szakképzés, a munkaerőpiacra való felkészítés – emelte ki Cserna Gábor. A 7 tagintézményből álló Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban 4000 diáknak ez a lehetőség adott.
A hiányszakmák száma az elmúlt években tizenkettőről húszra emelkedett, a kritikus munkaerőhiány problémájának megoldásában pedig nagy szerepe van a szakgimnáziumoknak. Csapó Gábor a Szakképzési Centrum igazgatója kiemelte, a szakképzés gyökeres átalakítása szükségszerű volt, hiszen így az intézményeket közelebbről tudják segíteni.
- Dunaújvárosban jól működtetett intézmények vannak, magas intézményi kultúrával és széles képzési kínálattal, így tanulhatnak nálunk szakács, hegesztő, sportedző vagy kozmetikus szakmát is. Nagyon kevesen tudják még mindig, hogy az első és második szakma megszerzése ingyenes, ezért várunk mindenkit szeretettel, aki még szeretne tanulni.
Új küldetése is lesz a Szakképzési Centrumnak, ügyfélszolgálati, pályaorientációs központként is fognak működni, illetve februártól átveszik a szakképzést a börtönoktatásban. Csapó Gábor hangsúlyozta, természetesen a minőségi környezet kialakítása is a tervek között szerepel, a szükséges felújításokhoz a közbeszerzési folyamatok már elkezdődtek.
Az értékek, hagyományok ápolása továbbra sem elhanyagolható, és a társadalmi felelősségvállalás is kiemelt szerepet kap a szakképzési intézmények életében. Vetélkedőket, országos, területi, megyei versenyeket rendeznek, ahogyan azt a városi vers- és prózamondó verseny is bizonyítja, melyet a Dunaferr iskola Vasmű téri tagintézményében tartanak november 23-án 14 órától. A Szakképzés Európai Hetének programsorozatához is csatlakozik a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum, amelyet december 5-9-ig tartanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.