Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2021. Február 05. 00:00, péntek | Helyi

Felvételi emelt szintű érettségi nélkül is

Felvételi emelt szintű  érettségi nélkül is

Törvényi változásnak köszönhetően biztos a bejutás egyetemi alapképzésre emelt szintű érettségi nélkül is.

2021. február 15-ig lehet jelentkezni magyar felsőoktatási intézmény alap- vagy felsőoktatási képzésére a www.felvi.hu honlapon.

2020-tól már kötelező az emelt szintű érettségi minden diplomás képzéshez. A Dunaújvárosi Egyetem kiváló választás azon felsőoktatási képzésre jelentkezőknek, akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel, vagy nem érik el a 280 pontot, hiszen az intézmény öt területen is indít felsőoktatási szakképzést (FOSZK). Ezen képzési formára nem szükséges az emelt szintű érettségi és már 240 ponttal bekerülhet a jelentkező az államilag támogatott képzésre. A végzést követően, ha valaki továbbtanul, akkor a mostani törvényi változás miatt más pontszámítási rendszerbe kerül, és nem kell rendelkeznie emelt szintű érettségivel. Ráadásul a FOSZK képzés során tanult tantárgyakat beszámítják az alapszakos képzésbe, így az rövidebb ideig tart, illetve többletpont is jár azonos alapképzésre történő jelentkezéskor.
Az új szabályozás értelmében FOSZK végzettség mellett tehát nincs szükség emelt szintű érettségire a diplomás képzésre való bejutáshoz és a pontszerzés is másképp történik, mint a normál felvételi pontszámítás esetében.
Felsőoktatási szakképzésen szerzett oklevél alapján számított felvételi pontszám alapképzésen, osztatlan mesterképzésen és felsőoktatási szakképzésen az alábbiak szerint alakul:
• 5-ös eredményhez 400 pont
• 4-es eredményhez 360 pont
• 3-as eredményhez 320 pont
• 2-es eredményhez 280 pont
A Dunaújvárosi Egyetemen ezekre a szakokra lehet jelentkezni FOSZK képzésen:
• Gazdálkodási és menedzsment – bejutási lehetőség a gazdálkodási és menedzsment diplomás képzésre
• Gazdaságinformatikus – bejutási lehetőség a gazdaságinformatikus diplomás képzésre.
• Mérnökinformatikus – bejutási lehetőség a mérnökinformatikus diplomás képzésre.
• Televíziós műsorkészítő – bejutási lehetőség a kommunikáció és média diplomás képzésre.
• Műszaki (gépészeti specializáció) – bejutási lehetőség az anyagmérnöki és gépészmérnöki diplomás képzésre.
A Dunaújvárosi Egyetem modern infrastruktúrájának köszönhetően gyorsan és hatékonyan alkalmazkodik a kialakult helyzethez, így a 2021-es felvételi eljárás keretében már 4 online nyílt napot rendezett az érdeklődőknek és több mint 60 alkalommal tartott középiskolai tájékoztatót digitális formában. Amennyiben részese szeretne lenni egy hallgatóbarát és gyakorlatorientált képzésnek, ahol a hallgatóból a felsőoktatási intézmény kihozza a maximumot és vele együtt építi a karrierjét, akkor a Dunaújvárosi Egyetem a legjobb választás.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. Szeptember 20. 06:59, hétfő | Helyi

HALÁLOS KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESET TÖRTÉNT DUNAÚJVÁROSBAN

Egy személygépkocsi oszlopnak csapódott, majd kettészakadt.

2021. December 04. 18:01, szombat | Kék hírek

Elfogták a főbérlőjét agyonszúró férfit

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki péntek 18 óra körül, egy szóváltás után leszúrta főbérlőjét Budapesten, a III. kerületi Nánási út egyik társasházában - közölte a Police.hu.

2021. December 04. 16:00, szombat | Belföld

Szalmonellás snacket hívott vissza az egyik áruházlánc

Szalmonellaszennyezettség miatt a Tesco-Global Zrt. visszahívta és kivonta a forgalomból a \"TS snack csípős 100 g\" terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) péntek este az MTI-vel.