Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Szeptember 30. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Ferenc pápa köszönetet mondott Erdő Péternek az eucharisztikus kongresszusért

Ferenc pápa köszönetet mondott Erdő Péternek az eucharisztikus kongresszusért

Ferenc pápa levélben mondott köszönetet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) megszervezéséért.

A levélben, amelyet az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szerdán juttatott el az MTI-hez, a katolikus egyházfő úgy fogalmazott: "apostoli utamról visszatérve, szívemben őrzöm azokat a nagy pillanatokat, amelyeket Isten népével együtt éltem meg, akik imádságban egybegyűltek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lezárására".

Ferenc pápa köszönetet mondott Erdő Péternek a munkájáért, hozzátéve, "sokak rejtett és csendes együttműködése - püspököké, papoké és lelkipásztori munkatársaké - lehetővé tette mindenki számára, hogy megújítsa lelkét az eucharisztia színe előtt, amely a szeretet és a hit forrása".

Az egyházfő megköszönte a bíborosnak azt "az előrelátást is, amellyel jó megoldásokat javasolt" a rendezvény szervezése során jelentkező "problémákra és kihívásokra".

Végül jelezte, imádkozik Erdő Péterért és a főegyházmegyéért.

Úgy fogalmazott: "az Úr áldjon meg titeket bőségesen és támasszon számos, hitben elkötelezett világit, akik Jézus Krisztusról tanúságot akarnak tenni és meg akarják élni a nyolc boldogságot".

A pápa üdvözölte továbbá a főegyházmegye papjait, szerzeteseit és szerzetesnőit, Isten áldását kérve hivatásukra.

A kongresszust szeptember 5. és 12. között tartották Budapesten, a katolikus világesemény záró szentmiséjét Ferenc pápa mutatta be a Hősök terén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni