Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2015. Május 23. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a magyaroknak nem érdekük a bevándorlási tendencia folytatódása

Fidesz: a magyaroknak nem érdekük a bevándorlási tendencia folytatódása

A magyar embereknek nem érdekük, hogy a jelenlegi bevándorlási tendencia folytatódjon.

Mondta Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen egyben arra szólította fel a Helsinki Bizottságot: "fejezze be a tények elferdítését" az ügyben.
Pósán László szerint az Európai Parlamentben tartott keddi vita megmutatta, hogy Európában sokfélék a vélemények és az érdekek bevándorlásügyben. Több ország egyedi megoldásban gondolkodik, és Magyarország is fenntartja azt az álláspontját, hogy a kérdést nemzeti hatáskörben kell megoldani, ennek megfelelően kellene módosítani az európai uniós szabályozást is - jelentette ki a fideszes politikus, elutasítva az illegális bevándorlók kvóták szerinti szétosztására vonatkozó EU-s tervet.

"Magyarország maga akar dönteni arról, hogy akar-e bevándorlókat" - közölte.

Pósán László jelezte ugyanakkor, hogy különbséget kell tenni a politikai menekültek és a gazdasági, megélhetési, a legtöbb esetben illegális bevándorlók között.

A Fidesz parlamenti képviselője arról is beszélt, hogy a Helsinki Bizottság szerinte önkényesen, félrevezető módon értelmez bizonyos adatokat. "Ezen különösebben nem is lepődünk meg, mert a Helsinki Bizottság (...) a nemzetközi spekuláns pénztőkének a politikai megrendelését nem egy esetben kiszolgálja" - fogalmazott, megismételve a kormánypárt délelőtti közleményében foglaltakat.

Pósán László szerint a bizottság a menedékkérők státusával kapcsolatban állított valótlanságokat. A tény az - mondta -, hogy tavaly a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, "azaz megélhetési bevándorló volt". Hozzátette, az idén májusig a menedékkérők 17,3 százaléka érkezett háborús övezetből, vagyis politikai menekült.

A kormánypárti politikus arra szólította fel a Helsinki Bizottságot, "fejezze be a tények elferdítését".

Címkék: bevándorlás

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 16:02, vasárnap | Belföld

Légtérberepülést tart hétfőn a honvédség Budapest egén

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

2022. Augusztus 14. 15:01, vasárnap | Belföld

Erdőkért felelős államtitkár: ezután is szabályozott keretek között fog zajlani a fakitermelés

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is ugyanúgy ellenőrizni fognak minden fakitermelést, mint eddig

2022. Augusztus 14. 14:09, vasárnap | Belföld

Most kell nagyon odafigyelni erre!

A mustgáz veszélyeire hívja fel a figyelmet a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött posztban.

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.