Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2015. Május 23. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a magyaroknak nem érdekük a bevándorlási tendencia folytatódása

Fidesz: a magyaroknak nem érdekük a bevándorlási tendencia folytatódása

A magyar embereknek nem érdekük, hogy a jelenlegi bevándorlási tendencia folytatódjon.

Mondta Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen egyben arra szólította fel a Helsinki Bizottságot: "fejezze be a tények elferdítését" az ügyben.
Pósán László szerint az Európai Parlamentben tartott keddi vita megmutatta, hogy Európában sokfélék a vélemények és az érdekek bevándorlásügyben. Több ország egyedi megoldásban gondolkodik, és Magyarország is fenntartja azt az álláspontját, hogy a kérdést nemzeti hatáskörben kell megoldani, ennek megfelelően kellene módosítani az európai uniós szabályozást is - jelentette ki a fideszes politikus, elutasítva az illegális bevándorlók kvóták szerinti szétosztására vonatkozó EU-s tervet.

"Magyarország maga akar dönteni arról, hogy akar-e bevándorlókat" - közölte.

Pósán László jelezte ugyanakkor, hogy különbséget kell tenni a politikai menekültek és a gazdasági, megélhetési, a legtöbb esetben illegális bevándorlók között.

A Fidesz parlamenti képviselője arról is beszélt, hogy a Helsinki Bizottság szerinte önkényesen, félrevezető módon értelmez bizonyos adatokat. "Ezen különösebben nem is lepődünk meg, mert a Helsinki Bizottság (...) a nemzetközi spekuláns pénztőkének a politikai megrendelését nem egy esetben kiszolgálja" - fogalmazott, megismételve a kormánypárt délelőtti közleményében foglaltakat.

Pósán László szerint a bizottság a menedékkérők státusával kapcsolatban állított valótlanságokat. A tény az - mondta -, hogy tavaly a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, "azaz megélhetési bevándorló volt". Hozzátette, az idén májusig a menedékkérők 17,3 százaléka érkezett háborús övezetből, vagyis politikai menekült.

A kormánypárti politikus arra szólította fel a Helsinki Bizottságot, "fejezze be a tények elferdítését".

Címkék: bevándorlás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 15:43, vasárnap | Belföld

Csapadékosabbá válik az időjárás a jövő hét elején

2023. Június 04. 08:29, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Június 04. 08:24, vasárnap | Belföld

A világ legnagyobb székelykapuját adták át Sokorópátkán

2023. Június 04. 08:20, vasárnap | Belföld

Nemzeti összetartozás napja - Az Egyesült Államokban több mint 1,4 millióan vallják magukat magyarnak, vagy magyar származásúnak

Az Egyesült Államok legutóbbi népszámlálási adatai szerint az ország lakosságából több mint 1.,4 millióan vallják magukat magyarnak, vagy magyar származásúnak - mondta az Amerikai Magyar Koalíció elnöke.