Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Május 23. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: a magyaroknak nem érdekük a bevándorlási tendencia folytatódása

Fidesz: a magyaroknak nem érdekük a bevándorlási tendencia folytatódása

A magyar embereknek nem érdekük, hogy a jelenlegi bevándorlási tendencia folytatódjon.

Mondta Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen egyben arra szólította fel a Helsinki Bizottságot: "fejezze be a tények elferdítését" az ügyben.
Pósán László szerint az Európai Parlamentben tartott keddi vita megmutatta, hogy Európában sokfélék a vélemények és az érdekek bevándorlásügyben. Több ország egyedi megoldásban gondolkodik, és Magyarország is fenntartja azt az álláspontját, hogy a kérdést nemzeti hatáskörben kell megoldani, ennek megfelelően kellene módosítani az európai uniós szabályozást is - jelentette ki a fideszes politikus, elutasítva az illegális bevándorlók kvóták szerinti szétosztására vonatkozó EU-s tervet.

"Magyarország maga akar dönteni arról, hogy akar-e bevándorlókat" - közölte.

Pósán László jelezte ugyanakkor, hogy különbséget kell tenni a politikai menekültek és a gazdasági, megélhetési, a legtöbb esetben illegális bevándorlók között.

A Fidesz parlamenti képviselője arról is beszélt, hogy a Helsinki Bizottság szerinte önkényesen, félrevezető módon értelmez bizonyos adatokat. "Ezen különösebben nem is lepődünk meg, mert a Helsinki Bizottság (...) a nemzetközi spekuláns pénztőkének a politikai megrendelését nem egy esetben kiszolgálja" - fogalmazott, megismételve a kormánypárt délelőtti közleményében foglaltakat.

Pósán László szerint a bizottság a menedékkérők státusával kapcsolatban állított valótlanságokat. A tény az - mondta -, hogy tavaly a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, "azaz megélhetési bevándorló volt". Hozzátette, az idén májusig a menedékkérők 17,3 százaléka érkezett háborús övezetből, vagyis politikai menekült.

A kormánypárti politikus arra szólította fel a Helsinki Bizottságot, "fejezze be a tények elferdítését".

Címkék: bevándorlás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.