Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 23. 12:57, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: Orbán Viktor a jutalmak visszafizetésére kéri a polgármestereket

Fidesz: Orbán Viktor a jutalmak visszafizetésére kéri a polgármestereket

Csütörtökig válaszolnak a Fidesz választókerületi elnökei Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató levelére azzal kapcsolatban: választókerületükben hány kormánypárti polgármester vagy alpolgármester vett fel jutalmat. Kocsis Máté megerősítette: valóban az összeg visszafizetését kérték.

A kommunikációs igazgató szerdán újságíróknak megerősítette a Blikk által közölteket, miszerint levélben fordultak a választókerületi elnökökhöz. Ebben arra kérték őket: mérjék fel, hogy a választókerületükbe tartozó településeken van-e olyan kormánypárti polgármester vagy alpolgármester, aki jutalmat vett fel.
Hozzátette: a levélben Orbán Viktor pártelnöki minőségében megfogalmazott kérését is tolmácsolták. A miniszterelnök azt kérte az érintett politikusoktól: ne vegyék fel a számukra megítélt jutalmat, de ha már felvették, azt ellenőrizhető módon fordítsák a településük boldogulására vagy fizessék vissza a település költségvetésébe.
"Azokban az időkben, amikor az állam az önkormányzatok adósságát átvállalva jelentős könnyítéseket tesz az önkormányzati szektorban, és amikor a szocialista kormányok maguk után hagyott rossz gazdasági helyzetével küzdünk és a nagyon magas államadósság ellen is kíméletlen harcot folytat a kormány, minden fillérre szükség van, függetlenül attól, hogy ki az, aki megérdemli a jutalmat és ki az, aki nem" – fogalmazott Kocsis Máté.
Hozzátette, abban a reményben küldték ki a levelet, hogy mindenki visszafizeti a kérdéses összeget.
Arra a kérdésre, hány kormánypárti polgármester vehetett fel jutalmat, Kocsit Máté azt felelte: ezzel kapcsolatban csütörtökön érkeznek meg a választókerületi elnökök válaszai.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során