Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. December 04. 11:43, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Filmbe illő magyar zöldségesek: drog, rablás, késelés, lövés, DNS

Filmbe illő magyar zöldségesek: drog, rablás, késelés, lövés, DNS

Vádat emeltek egy vácrátóti zöldségkereskedő és rokona megkéselése ügyében

Vádat emeltek nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete és rablás miatt két férfi ellen, aki a Pest Megyei Főügyészség szerint még 2009-ben megkéselt egy vácrátóti zöldségkereskedőt és rokonát, hogy pénzhez jusson - tájékoztatta a főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.
Gyugyi Csilla elmondta: a bűnügy egyik vádlottja, egy fiatal férfi 2009 őszén a budapesti nagybani piacon kereskedőként dolgozott, s mivel rendszeresen kábítószerezett, szinte állandóan pénzhiánnyal küzdött. A másik vádlottal, egy szintén fiatal férfival jó ismerősök voltak.

A sértettek, a vácrátóti zöldségkereskedő és az unokaöccse hosszú évek óta jártak ugyanerre a nagybani piacra, minden éjszaka ugyanazon az útvonalon haladtak. Mindketten ismerték a "piacos" vádlottat, gyakran beszélgettek is egymással, így a későbbi támadók tisztában voltak a zöldségkereskedő bevásárlási szokásaival, anyagi helyzetével - közölte a szóvivő.

Hozzátette: a vádlottak 2009 novemberében részletesen feltérképezték a sértettek útvonalát, majd az egyik éjszaka Vácrátóton egy útépítéseknél használatos forgalomterelő állványt helyeztek el úgy, hogy a kereskedőnek ott mindenképp meg kelljen állnia. A több mint egymillió forinttal a piacra tartó férfi meg is állt, kiszállt a teherautóból, majd közelebb ment az akadályhoz. A vádlottak ekkor símaszkkal a fejükön egyszerre támadtak rá, és ütlegelni kezdték. A kereskedő megpróbálta védeni magát, miközben segítségért kiáltott. Unokaöccse meghallotta a kiáltásokat, odarohant, és az egyik vádlottat nagy erővel megrúgta. A birkózásba torkolló támadás közben mindkét vádlott kést rántott. Egyikük hátba szúrta a kereskedőt, míg a segítségére siető rokonát a másik vádlott többször mellkason szúrta, illetve egy kézi lőfegyverrel gumilövedékkel lábon lőtte.

A támadók ezután kivették a teherautóból a pénzzel teli táskát, és a két megszúrt férfit hátrahagyva elmenekültek. A mellkason szúrt és lábon lőtt férfi életmentő műtéten esett át. A vádlottakat 2014 novemberében DNS-minta alapján sikerült azonosítani, majd elfogni.

A Pest Megyei Főügyészség mindkettőjükkel szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt - fűzte hozzá Gyugyi Csilla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére