Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Szeptember 19. 07:42, hétfő | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

Fölényes sikerrel kezdték a bajnokságot

Fölényes sikerrel kezdték a bajnokságot

Támadásban és védekezésben is összeszedetten játszott, s nagyon sima, 31-20-as sikert aratott csapatunk az MTK elleni bajnoki nyitómeccsen.

A 2016/2017-es bajnoki szezon első mérkőzését játszotta tegnap délután fél öttől együttesünk, mely a nyáron megerősített, s hazai pályán nagyon veszélyes MTK otthonába látogatott. A találkozó előtt mindenki egyetértett abban, hogy nagyon nehéz párharc vár a mieinkre, s a remélt bajnoki pontok megszerzéséhez nem csak jó támadójátékra, hanem hatékony védekezésre is szüksége lesz a Zovko-tanítványoknak.

A kezdésre nem is lehetett különösebb panasza a DKKA drukkereinek, hiszen az első öt percben két-két gólt szerzett mindkét csapat, majd alig három perc alatt sorozatban háromszor is betaláltak a mieink, s a 8. percben már 5-2-es dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. Elég volt azonban két-három kisebb kihagyás, valamint az, hogy nem léptünk ki Frankovicsra, s a házigazdák horvát lövője a 10. percben kiegyenlített (5-5). A túloldalon szerencsére Szalai is megvillant, méghozzá egymás után kétszer, s azonnal jöhetett is az első hazai időkérés (5-7).

A folytatásban tartotta egy-kétgólos előnyét csapatunk, melynek rendre volt válasza a hazaiak találataira sőt, Kovács Anna sikeres büntetőivel ismét meglépett hárommal a Kohász (7-10). A vendéglátók ráadásul többször is hibáztak, így Micijevic első gólja után néggyel, majd Azari negyedik remek lövése már öttel állt jobban ellenfelénél a Zovko-csapat (9-14). A félidő hajrában a frissen beállt Termány is eredményesen mutatkozott be volt csapata ellen, de az utolsó másfél percet 2-0-ra hozták a vendéglátók, így a második felvonásra bőven maradt még izgalom (12-16).

A térfélcserét követő első nyolc perc Kovács Annáról és Cifra Anitáról szól, akik egyaránt két-két alkalommal mattolták a fővárosiakat, míg a túloldalon Oguntoye eszén csak egyszer tudtak túljárni a hazaiak, így a 38. percben újra időt kellett kérnie a házigazdáknak (13-20). Ez sem sokat ért azonban, mert a Kohász továbbra is nagyon összeszedetten játszott, remek védekezéssel állta útját a kék-fehérek támadásainak, míg a túloldalon gyakorlatilag nem hibáztak a mieink, így a 45. percben már 24-14-es dunaújvárosi előnynek örülhettünk.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, így Zdravko Zovko már bátran nyúlhatott a cserékhez, mert innen már nem volt esélye visszakapaszkodni a fővárosiaknak. A sok csere miatt egy kicsit megbomlott a Kohász támadójátéka és védekezése, kétszer is időt kellett kérnie a dunaújvárosi szakvezetésnek, mely tudott hatni a fiatalokra, hiszen az utolsó percekben tovább növelte vezetését a Kohász, mely végül nagyon sima, 31-20-as győzelemmel kezdte az új szezont.

MTK – DKKA 20-31 (12-16)

DKKA: Oguntoye, Azari 6, Kovács 6, Cifra 5, Szalai 2, Micijevic 2, Vincze 5. Csere: Termány 2, Nick, Molnár 2, Klujber, Takács D. 1., Hornyák. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.