Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. November 25. 08:20, szombat | Belföld
Forrás: mti

Fölszállott a páva - Újabb hat produkció jutott a középdöntőbe

Fölszállott a páva - Újabb hat produkció jutott a középdöntőbe

Újabb hat produkció jutott a Fölszállott a páva 5. évadában a középdöntőbe a péntek esti második, a Duna televízióban élőben közvetített elődöntőből.

A zsűri döntése alapján a középdöntőben folytathatja a versengést a Pendely Énekegyüttes, az Ördöngös Zenekar, szóló tánc kategóriában Fodor Mátyás, a táncegyüttesek közül pedig a Kalotaszeg Legénytársulat. Rajtuk kívül szabadkártyát kapott a zsűritől Glonczi Rodrigo és a Nógrád Táncegyüttes, így ők is a továbbjutók között vannak.

A pénteki adás extra produkciója Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó volt.

A Hagyomány összeköt! mottóval ezúttal felnőttek számára megrendezett népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban 4 kategóriában állnak a zsűri elé: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek. Az MTVA és a Hagyományok Háza közös műsorának elődöntőiben minden kategóriából 3-3 produkciót láthatnak a nézők.

A zsűri a 4 kategória legmagasabb pontszámot elért versenyzőit juttatja tovább, összesen 4 produkciót, azonban további kettő is továbbjut a középdöntőbe, őket a zsűri a műsor végén szabadkártyával ajándékozza meg. A 6 továbbjutó produkció a középdöntők során már a nézők szavazatára is számíthat.

A Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

A Fölszállott a páva műsorvezetői Novák Péter és Morvai Noémi.

Illusztráció. MTI-fotó: Honéczy Barnabás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során