Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 07. 16:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Folyamatosan bővül Ausztrália és Magyarország gazdasági együttműködése

Folyamatosan bővül Ausztrália és Magyarország gazdasági együttműködése

A nagy földrajzi távolság ellenére folyamatosan bővül a gazdasági együttműködés Magyarország és Ausztrália között - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közölte: a kereskedelmi forgalom 49 százalékkal nőtt, a Mol sorra nyeri a kőolajkészletezésre vonatkozó tendereket, valamint hamarosan a magyar élelmiszeripari termékek exportja is megindulhat a kontinensre.

A bejegyzés szerint Szijjártó Péter szerdán Párizsban egyeztetett Dan Tehan ausztrál kereskedelmi miniszterrel.

Azt írta, Magyarország támogatja az Európai Unió és Ausztrália közötti szabadkereskedelmi megállapodás létrehozását, így "sajnálattal vettük tudomásul a megállapodásról szóló tárgyalások elhalasztását az ausztrál-francia konfliktus miatt".

"Emellett Magyarország szintén támogatta Ausztrália jelöltjének megválasztását az OECD főtitkári pozíciójára, és kiállásunk Mathias Cormann mellett kifejezetten jó döntésnek bizonyult" - tette hozzá.

Szijjártó Péter közölte, az EXIM Bank 800 millió dolláros hitelkeretet hozott létre a magyar vállalatok ausztrál piacon történő sikeres megjelenéséhez, a Sydneyben létesülő magyar képviselet pedig tovább segíti majd a magyar vállalatok céljainak elérését Ausztráliában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.