Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Február 27. 16:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Folyamatosan nyitva vannak a magyar-ukrán határátkelőhelyek

Folyamatosan nyitva vannak a magyar-ukrán határátkelőhelyek

Folyamatosan nyitva vannak a magyar-ukrán határátkelőhelyek, az átengedés folyamatos, rövidesen külön úgynevezett Segítségpontok is nyílnak, ahol a háború elől Magyarországra menekülők további segítséget kaphatnak

- közölte a kormányszóvivő vasárnap.

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán azt írta, Magyarország nem akar belekeveredni ebbe a háborús konfliktusba, de minden segítséget megad az arra rászorulóknak, "hiszen mindenki a hazáját, az otthonát hagyja maga mögött ezekben a nehéz napokban".

Közölte: a gyorsabb átjutás érdekében már mind az öt magyar-ukrán határátkelőhely szünet nélkül működik.

"Miközben az Ukrajnával közös lengyel, szlovák és román határszakaszokon a belépésre akár 20-24 órát is várni kell, addig a magyar határátkelőhelyeken a reggeli adatok szerint maximum egy óra a várakozási idő" - jegyezte meg.

Hozzátette: a határátkelőhelyek közelében a karitatív szervezetekkel külön "Segítségpontokat" alakítanak ki, ezek kijelölése már zajlik és rövidesen megkezdik működésüket.

Itt nemcsak élelmiszerrel és információkkal látják el a segítséget kérőket, de a kormányhivatalok munkatársai is jelen lesznek, akik közigazgatási és szükség esetén oltással kapcsolatos ügyekben is segítenek. A segítséget kérőket igény esetén a rendőrség, illetve egyházi/karitatív önkéntesek busszal szállítják ide.

"Mindenkinek segítenie kell a háború áldozatait. Mi, magyarok első helyen Kárpátalját és az ott élő magyarokat akarjuk segíteni" - tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.