Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2014. Augusztus 06. 14:12, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Horváth Judit

Folytatódhatna a sikerszéria

Folytatódhatna a sikerszéria

Igen nagyot dobbantott a júniusi Székesfehérvár Rallyen Kondella Péter és Szilassy Arnold azzal, hogy rallye2-es debütálásuk során rögtön megnyerték az N csoportot és az N/3 kategóriát.

A SOLID Racing Team Honda Civic Type-R-rel versenyző alakulata hozná ezt a „sikerformát” a következő megmérettetésre is, ami a STEFANI Baranya Kupa 2014 lesz.

Kondella Péter: A fehérvári sikerek után – de nem elbízva magunkat – gőzerővel készülünk a soron következő megmérettetésre, a STEFANI Baranya Kupára. Számunkra a versenyhétvége a pénteki, hivatalos teszttel kezdődik majd, ahol igyekszünk minél jobban visszarázódni a kocsiba és feleleveníteni a versenyzés emlékeit.

Vitathatatlan, hogy a Pécs és környéki pályák az ország legjobb rallyszakaszai. Körülbelül 8-10 évvel ezelőtt már mentem ezeken a pályákon, de akkor még a versenyautó jobb oldalán foglaltam helyet. Kíváncsian várom tehát, hogy mennyit változtak a szakaszok, hogyan fogom megélni a rajtuk való száguldozást a kormány mögül. Elméletben már készültem egy kicsit a futamra, hiszen több belsőkamerás felvételt is megnéztem. Igazán tempós részekkel vannak teletűzdelve a szakaszok, ami nekünk illetve a Hondának csak kedvezni fog. Bizakodva nézek a hétvége elé, remélem, hogy minél többet ki tudunk majd hozni a teljesítményünkből. Célunk a cél, de ha már beértünk, akkor jó lenne, ha az N csoport illetve az N/3 kategória élén intenének le minket, az abszolút értékelésben pedig szeretnénk beférni a top10-be.

Szilassy Arnold: Nagyon várjuk már a versenyt. Elég rég volt már az előző aszfaltos megmérettetés. Többször említettük, hogy mi nem indulunk murvás versenyeken – ergo innentől ott leszünk minden megrendezésre kerülő futamon, folyamatos lesz a versenyzésünk. Alapból kimaradt már három megmérettetés, így abból próbálunk főzni, ami maradt számunkra. A bajnokság szempontjából ez hátrányosan érint minket, de még így is próbálunk minél feljebb kúszni a rangsorban.

Idén először mondhatjuk el, hogy közvetlenül a verseny előtt lesz egy tréningünk: a hivatalos Pirelli teszten veszünk rész. Reméljük, hogy maximálisan kamatoztatni tudjuk majd a megszerzett tapasztalatokat a hétvége folyamán. Jómagam már többször is megfordultam az ORB pályáin, így a mostaniakon is. Az, hogy ez mennyit dob hozzá a teljesítményünkhöz, majd kiderül. Mindenesetre célom, hogy rendesen meghajtsam Petit – a győzelem reményében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 23. 08:55, hétfő | Sport

Hertlik Donoven: a fájdalmak ellenére meglett a negyedik hely!

Kőkemény felkészülést követően nagyon várta a Kaposváron rendezett enduro magyar bajnoki viadalát Hertlik Donoven.

2022. Május 12. 09:43, csütörtök | Sport

Elégedettek vagyunk az eredménnyel!

Megnyertük a power stage-t és kategória másodikként fejeztük be a versenyt - nyilatkozta a verseny után a pilóta.

2022. Május 10. 17:56, kedd | Sport

Kategóriagyőzelmet, dobogós helyeket hozott az új pálya a Korda Racingnek

A hétvégén a februárban átadott monori M-Ringen folytatódott a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, ami igencsak eredményesen zárult a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapatának hat versenyzője számára.

2022. Május 07. 10:23, szombat | Sport

M-Ring: új pálya, új remények a Korda Racing számára

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság.