Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 07. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Franciaország szigorúbban lép fel a svájci adóparadicsomba menekülőkkel szemben

Franciaország szigorúbban lép fel a svájci adóparadicsomba menekülőkkel szemben

Franciaország január 1-jei hatállyal új intézkedést vezetett be a svájci adóparadicsomba menekülő adóalanyai ellen, és ez súlyos pénzügyi következményekkel járhat rájuk nézve - hívta fel a figyelmet szombaton a Le Temps című francia lap.

A francia számvevőszék ettől az évtől nem teszi lehetővé a Franciaországban jövedelemre szert tevő, de Svájcban bejegyzett adóalanyok számára, hogy kihasználják a kettős adóztatás elkerüléséről szóló kétoldalú egyezmény adta lehetőséget, és csupán az alpesi országban fizessenek személyi átalányadót, amely alacsonyabb, mint a franciaországi. Ezzel a lehetőséggel 40 éven át élhettek a franciák.

A tavalyelőttig érvényben lévő adószabályok értelmében egy Svájcban bejegyzett adóalany csak 15 százalékos adót fizetett minden franciaországi jövedelme után, míg aki nem tudta kihasználni a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt, az 30 százalékkal adózott. A szomszédos országokból érkező bírálatok hatására Svájc tavaly 30 százalékkal megemelte az átalányadó szintjét, ám az még így is előnyős maradt az adózóknak.

Svájcban 2010 végén 5445 olyan multimilliomos külföldi állampolgárt - köztük mintegy 2000 franciát - tartottak számon, aki átalányadót fizetett a személyi jövedelemadó rendszerében - hangzott el az Inforádióban.

Címkék: Gazdaság-adózás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -