Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Augusztus 22. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Balogh Zoltán

Gulyás: a negyedik hullám Magyarországra is megérkezik

Gulyás: a negyedik hullám Magyarországra is megérkezik

A koronavírus negyedik hulláma Nyugat-Európában megindult, és Magyarországra is meg fog érkezni, azonban alapvetően el fog térni a védettek magas száma miatt az első háromtól, így annak kezelése is más lesz

- mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, a kormányinfón.
Gulyás Gergely hangsúlyozta, továbbra is az oltás a vírus elleni egyetlen hatékony védekezési eszköz, ezért mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát.

Minden vakcina egyforma védettséget biztosít, akiket pedig nem oltanak be, azok nagy valószínűséggel meg fognak betegedni, míg azoknál, akik felveszik a vakcinát, az 5,5 millió eddigi oltott alapján a megbetegedés esélye 0,2 százalék, és akkor is lényegesen enyhébb lefolyás mellett - közölte.

Az országot nem kell lezárni, a kormánynak nincs ilyen szándéka, emellett az oktatásban és a munkahelyeken sincs szükség korlátozásokra - mondta a miniszter.

Európában a harmadik legmagasabb a magyar gazdaság növekedése

Európában Magyarországon volt a harmadik legmagasabb, 17,9 százalékos - kiigazítva 17,7 százalékos - a negyedéves gazdasági növekedés - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Gulyás Gergely hozzátette: Svédország, Lengyelország és Románia után Magyarország a negyedik olyan ország az Európai Unióban, ahol a gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet.

Ebből az elemzők által sem várt sikerből következik, hogy a negyedéves adatok alapján úgy tűnik, "valósággá válhat" az 5,5 százalékos gazdasági növekedés esetére ígért családi adóvisszatérítés - mondta.

Az is várható továbbá, hogy eddig soha nem látott mértékű nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok - közölte a miniszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni