Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Február 11. 23:33, szerda | Helyi
Forrás: dpase, fotó : DO

Gyirmót az NBII-ből megvert bennünket

Gyirmót az NBII-ből megvert bennünket

Labdarúgó csapatunk az NBII egyik éllovasát, az első helytől mindössze egy ponttal lemaradó Gyirmótot fogadta felkészülési mérkőzésen. A találkozó érdekessége volt, hogy a csapatok kétszer hatvan percet játszottak.

Dunaújváros PASE – Gyirmót FC Győr 1-3 (0-1)

A találkozó legelején Orosz bal oldali szögletét Wolfe lőtte – félig ollózó mozdulattal – centikkel a bal kapufa mellé. Három perccel később Csehi beadását Böőr fejelte mellé, majd a vendég válasz Beliczkytől érkezett, akinek megpattanó lövését fogta Nagy. Az első negyedóra végén Lázár egy mélységi passzal indította Bohnert, majd egy csel után középen Orosst ugratta ki, aki becsúszva a kifutó kapus mellett még előtte a labdát, de az a bal kapufa belső éléről kifelé pattant. Négy perccel ezt követően Orosz pontrúgását Nikházi fejelte fölé.

A másik kapunál Beliczky okozott zavart, aki egy kisebb hintába ültette be a védőket, majd fölé tekerte a labdát. Csapatunk új hátvédje, Wolfe találta meg Nikházit, aki a tizenhatoson belül jól fordult kapura, lövését azonban Deli nagy bravúrral szögletre ütötte. Ezt követően ismét Nagynak akadt munkája, miután Szegi ugratta ki Orosst középen, aki egyből lőtt, de kapusunk lábbal bravúrosan védett. A 46. percben azonban már ő is tehetetlen volt, amikor Fejes bal oldali bedobását Oross csúsztatta Pappnak, ő egyből Beliczkynek passzolt, és a gyirmóti csatár senkitől sem zavartatva higgadtan a bal alsó sarokba lőtt (0-1). A hosszúra nyúlt első játékrészben növelhette volna előnyét a vendégcsapat, amikor Szekeres labdavesztését követően Lázár passzolt Beliczkynek, aki Pakut ugratta ki, de a kifutó Nagy hatalmas bravúrral mentett. A 60. percben nem sok hiányzott az egyenlítéshez. Csehi átadásából Böőr lőhetett tiszta helyzetből, melyet Deli védett, majd a kipattanó labdát azonnal sikerült visszaívelni, de az Eppel fejéről a felső lécről kifelé pattant.

A második félidőre a teljes csapatát lecserélte Dobos Barna, de az első helyzet a vendégek előtt adódott. Gyurján kapott remek indítást, akit Sóron csak szabálytalanul tudott megállítani a büntetőterület előterében.

A jogos szabadrúgást Magasföldi védhetetlenül csavarta a bal felső sarokba (0-2).

DSC_1394

Ezt követően sokáig nem forgott veszélyben egyik kapu sem, mígnem a 85. percben Petneházi szabadrúgására robbant be jó ütemben Sárközi, akinek fejesét Somogyi védte bravúros mozdulattal. Az ellentámadásnál Magasföldi ugratta ki Gyurjánt, aki 10 méterről centikkel lőtt mellé. Hatalmas hibát követett el Szellák, aki a felezővonaltól gurította hátrafelé a labdát, amely csak Bobálnak volt jó, aki így egyedül törhetett kapura, de a kifutó Jahic lábbal mentett.

A 102. percben újabb gólt szerzett a Gyirmót. Burucz rántotta le a kiugró Bobált, a jogos tizenegyest Graszl magabiztosan értékesítette (0-3). A mieink becsületét egy szépségdíjas szabadrúgásgóllal Petneházi mentette meg (1-3)

A mély talajú pályán így a Gyirmót aratott megérdemelt győzelmet a fáradtan mozgó Dunaújváros ellen. A mieinket legközelebb szombaton, február 14-én láthatjuk játszani, amikor 11 órától az NBII-es Ajkát fogadjuk.

Dunaújváros PASE – Gyirmót FC Győr 1-3 (0-1)

Játékvezetők: Jakab Géza, Becséri Gergely, Fehér Miklós

Dunaújváros PASE 1. félidő: Nagy G. – Wolfe R., Szekeres A., Hidvégi S., Csehi T., Lázár Zs.,Nikházi M., Papp M., Böör Z., Eppel M., Orosz M.

Dunaújváros PASE 2. félidő: Yahic S. – Villám B., Farkas V., Burucz B., Sóron T., Szellák S., Thiago R., Sárközi N., Petneházi M., Godslowe E., Tóth T.

Vezetőedző: Dobos Barna

Gyirmót FC Győr 1. félidő: Deli Z. – Bohner R., Lázár P., Varga R., Fejes J., Papp K., Csemer Gy., Szegi V., Paku R., Beliczky G. (Hajba T. 54.p.), Oross M.

Gyirmót FC Győr 1. félidő: Somogyi Cs. – Balog Z., Graszl K., Présinger Á., Madarász M., Magasföldi J., Cseri T., Gyurján B.(Molnár M. 105.p.), Bobál G., Nagy S., Kiss M.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.