Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Április 09. 22:33, szerda | Helyi

Gyirmót után, Szolnok előtt

Gyirmót után, Szolnok előtt

A Dunaújváros PASE labdarúgó csapata sajtótájékoztatón értékelte a Gyirmót elleni vereséget, valamint a Szolnok elleni találkozóra való felkészülésről beszéltek.

A sajtótájékoztató első részében arra voltunk kíváncsiak, hogy Dobos Barna sportigazgató, Farkas Viktor és Riberio Thiago játékosok hogyan értékelik a legutóbbi, Gyirmót elleni mérkőzést.

Dobos Barna: - Az előzetes várakozásoknak megfelelően nehéz találkozó volt. Sajnos nem voltunk eredményesek, így nem tudtunk pontot, vagy pontokat szerezni. Ennek elsődlegesen az volt az oka, hogy nem tudtunk gólt rúgni. Ez abból fakadt, hogy nem tudtuk a helyzeteinket kihasználni, valamint az egyéni és csapatjátékban is jobb teljesítményre lett volna szükség.

Farkas Viktor: - A találkozót két részre lehet bontani. Jól kezdtük a mérkőzést, az eddigi meccseinkhez képest talán a legjobban. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteinket, de azok kimaradtak. A második félidő elején sajnos érthetetlenül visszaesett a teljesítményünk, nem volt nálunk a labda. Akkor, amikor ebből kilábaltunk volna, kaptunk egy pontrúgás utáni gólt. Ezt követően mentünk az eredmény után, de a mérkőzés két legnagyobb helyzetét is kihagytuk.

Riberio Thiago: - Teljes mértékben egyetértek az előttem elmondottakkal, ráadásul az egyik ilyen helyzetet én nem tudtam értékesíteni. Ezt legközelebb nem tehetem meg. Többet kell dolgoznom, jobban kell koncentrálnom, hogy ilyen többet ne forduljon elő. - Amivel készültetek a Gyirmót ellen, az mennyire köszönt vissza a pályáról, most elvonatkoztatva a végeredménytől?

Dobos Barna: - A felkészülésünk maximálisan sikerült, az erényeiket jól ismertük. Ahhoz azonban, hogy nyerni tudtunk volna, jobb csapat és egyéni teljesítményekre lett volna szükség.

Farkas Viktor: - Több összetevője van annak, hogy vereséget szenvedtünk. Jobban oda kell figyelnünk az oldal szabadrúgásoknál, és eleve ki kellene azt zárni, hogy ilyenekhez hozzájussanak ellenfeleink. Ez azt jelenti, hogy nem szabad feleslegesen szabálytalankodnunk. Ha ez mégis bekövetkezik, akkor minden játékosnak be kell tartania az edzésen begyakoroltakat. Sokkal gyorsabban kell a lepattanó labdáknál reagálnunk. Sajnos ez nem volt meg a csapatban legutóbb, és ezért kaptuk a gólt. Ilyen hibákat nem szabad elkövetnünk legközelebb.

Riberio Thiago: - Amikor átvettem a labdát, azt hittem, hogy lesen vagyok. Meg is lepődtem, hogy nem jelzett a játékvezető, de ez a kisebb oda nem figyelés hozta azt, hogy nem találtam el a kaput. Nekem ezen kell most javítanom.

- Térjünk át a Szolnok elleni mérkőzésre, ami megint egy nehéz meccs lesz. Eddig a közelmúltban mindösszesen 1-szer játszottunk ellenük. Azon a Szolnok nyert 3-2-re. Ilyen előzmények után mire lehet számítani?

Dobos Barna: - Mindenképpen győzni szeretnénk, de ehhez nagyon oda kell figyelnünk. Ezt tudja a csapat is. Nagyon jó pozícióban vagyunk, hiszen amit kiharcoltunk eddig, vagyis azt, hogy a második helyről várhatjuk a bajnokság hajráját, arra a szezon elején senki nem gondolt. A Szolnoknak a jelenlegi helyezése az elért pontszáma alapján azt tükrözhetné, hogy sima mérkőzés lesz, de nekem nem ez a véleményem. Ha megnézzük leendő ellenfelünk keretét, akkor azt láthatjuk, hogy sok volt NBI-es és jó NBII-es játékos alkotja azt. Az érdekes kérdés, hogy miért szerepelnek most gyengébben ebben az évben, de biztos vagyok abban, hogy egy-egy mérkőzésen tudnak kimagasló teljesítményt nyújtani. Erre volt példa a legutóbbi, Ajka elleni győzelmük. Ez az év ilyen, hiszen nagyon közel vannak egymáshoz a csapatok, így apró dolgok dönthetnek el egy-egy találkozót. Nem szabad kihasználatlanul hagyni helyzeteinket, és az sem fér bele, hogy hátul hibázzunk, hiszen ezek megbosszulhatják magukat. Remélem, hogy jó teljesítményt tudunk nyújtani, és ezzel bebizonyítani, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Mindenképpen itthon akarjuk tartani a három pontot. Szalain és Buruczon kívül szerencsére jelenleg nincs olyan játékosom, akire ne számíthatnék. Bízom abban, hogy a legerősebb összeállításban tudunk pályára lépni.

Farkas Viktor: - Egyetértek sportigazgatómmal. Én is úgy látom, hogy a Szolnok játékos kerete többre hivatott, mint ahol jelenleg állnak a bajnokságban. Úgy érzem, hogy a Szolnok igazából az otthonában veszélyesebb, mint idegenben. Van miért visszavágnunk, hiszen legutóbb náluk vereséget szenvedtünk. Remélem, hogy keretünk összes játékosa átérzi ennek a mérkőzésnek a jelentőségét. Amennyiben ez így lesz, akkor győztesen jöhetünk le a pályáról.

Riberio Thiago: - Itthon játsszunk, és mindent el fogunk követni a győzelem érdekében. Nagyon fogunk küzdeni, megpróbálunk extra teljesítményt is nyújtani. Ha ezt meg tudjuk valósítani, nem lehet gond a győzelemmel. A hazai összecsapásra 2014. április 11-én, pénteken, 1530-kor kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.