Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Október 21. 09:22, péntek | Helyi

Gyorsan szebbre, egészségesebbre

Gyorsan szebbre, egészségesebbre

Visszafogottan elegáns környezet a Károlyi Mihály sor földszinti helyiségében. Először egy energetizáló italt kapok, míg azt kortyolom, meséli el Kincses Hella, hogy mi fog rám várni.

Ízlelgetem a szót speedfitness. Hírműsorokban már hallottam róla, a magyar szépségkirálynőt is ezzel a technológiával készítik fel a világversenyre, hogy a legjobb formában legyen.

Német technológia, az űrkutatás fejlesztése az a gép, ami ha csodát nem is, de változást mindenképpen fog okozni az életemben.
Nem szeretek szenvedni, utálok éhezni, s bizony kedvem sincs semmi önsanyargatásra, egyszerűen valami csoda kellene, hogy csak gyümölcsként ismerkedjek a naranccsal, ne a bőrömön…

Ha ez a másik helyiségben álló szerkezet erre lehetőséget ad, miért ne?

Mik a speed fitness előnyei? – faggatom, mert bár tudom, hogy mennyire fontos, hogy megbeszéljük a technológiát, és az emberi fogyástant, de én már látni és érezni is szeretném, mi történik…
Gyorsan sorolja: 20 perces tréning kétórás intenzív edzésnek felel meg. Egyedül lehet az ember a személyi trénerjével, semmi tömeg, semmi csoportos gyakorlatok. Az legmélyebb izmok is erősítésre kerülnek, anélkül, hogy az ízületeket terhelésnek tennénk ki. Feszesebbek, karcsúbbak, egészségesebbek lehetünk, anélkül, hogy túl kellene erőltetnünk magunkat, a mozgás jelentős részét nem mi, hanem az izmaink végzik.
Álljunk neki, türelmetlenkedem…
Átöltözöm a speciális ruhába, amit ott kapok. Pántokat kapok karomra, lábamra, fenekemre, derekamra, hátamra, hasamra, szóval minden olyan helyre, ahol izom van.
A gépre rácsatlakoztatnak, majd rövid kiképzés arról, hogy mi is vár rám. Néhány könnyű gyakorlat, közben az előzően beállított értéknek megfelelően az izmaimat a pántokon keresztül dolgoztatják az impulzusokkal. Négy másodperc impulzus, négy másodperc pihenés.
Kissé aggodalmaskodom, mielőtt beállítanánk pántonként az impulzusok erősségét. De semmi csípés, meg hasonló, úgy szeretném, hogy érezzem, hogy dolgoznak a lustái, de még ne legyen kellemetlen. Miután ezen túl jutottunk neki állunk a tréningnek. Nem nagyon volt kedvem ugrálni, meg is lepődöm, hogy milyen egyszerűek, kényelmesek a gyakorlatok. Hajolok, nyújtok az edzővel együtt, közben érzem, hogy az impulzusok dolgoztatják az izmaimat.


Ahogy az óra mutatja az idő múlását, magam is meglepődöm, hogy milyen gyorsan lejár az edzés ideje, a végén kis elnyúlás a babzsákon, közben a narancsbőrömön dolgozik a gép, s még egy finom relaxáló masszázs jut nekem, gyors zuhanyzás, egy finom turmix, ami segít az izmoknak, s már rohanhattam is tovább.


Epilógus: Már másnap izomlázam volt, nem kellemetlenül, de éreztem, hogy vannak, harmadnap is, ez annyira jó érzés volt, már mint, hogy léteznek izmaim, már láttam magam előtt, ahogy feszesen, no, jó nem folytatom… És negyednap rám jött a tavalyi blúzom, persze lehet, hogy valami más is volt, de komolyan semmi feszülés. Pedig nem éheztem, nem kínoztam magam… de így volt és kész, rajtam volt, hurkák nélkül.
Mondtam már, hogy megyek vissza?
Ha többet szeretnél megtudni, és ki szeretnéd próbálni a speed fittnest, jelentkezz az info@infodunaujvaros.hu mail-címre. Írj magadról, s írd meg, hogy miért szeretnéd és mi a célod vele.

uI: a képeken Kincses Hella , az edző és Radulovics Bojána van, én még nem így nézek ki. :-)

http://www.infodunaujvaros.hu/ceg_profil/id:4190/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.