Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Július 20. 07:57, vasárnap | Helyi

Győzelem a Cegléd csapata ellen!

Győzelem a Cegléd csapata ellen!

Egy héttel a bajnoki rajt előtt a Dunaújváros a Ceglédet fogadta előkészületi mérkőzésen.

Ellentétes félidők után a Dunaújváros az első játékrészben mutatott teljesítményével győzött. A felkészülés hajrájában a Dunaújváros hazai környezetben fogadta a Cegléd gárdáját, ahol a szakvezetők minden játékosukat kipróbálhatták.

A délelőtti időpontban lejátszott mérkőzésen is már nagy meleg fogadta a pályára lépő csapatokat, akik közül – a vártnak megfelelően – a hazaiak léptek fel támadólag. A vendégek kapusának így már a 3. percben akadt védeni valója, amikor Petneházi baloldali szabadrúgását öklözte ki. Két perc múlva azonban a ceglédi csatárok okoztak némi feszültséget a hazai védelemben, akik nem voltak elég határozottak, és Szala lőtt fölé. Dobos Barna sportigazgató ekkor hallatta először a hangját, aki sokpasszos játékot kért csapatától, valamint a gyors labdaszerzés érdekében letámadást kért játékosaitól. A 10. perc elején Villám bedobása után a spanyol légiós Pascua még a kapust találta el, majd fél perccel később egy kiugratást követően már nem hibázott (1-0).

A játék további szakaszában egyértelművé vált a mieink fölénye, akik rengeteg futással és rövidpasszos megoldásokkal gyorsították a játékot. A 20. percben szépségdíjas támadást vezetett csapatunk. Gavrič ugratta ki Jakabot, aki kecsegtető helyzetben a lövés helyett önzetlenül passzolt középre, de a labdát Tóth vetődve lefülelte. Egy perccel később Muscat fejese a bal oldali kapufáról pattant mellé. A hőség miatti ivásszünetet követően Godslove 20 méterről leadott bombáját védte bravúros mozdulattal Tóth, majd Csehi durrantott fölé. Négy perc elteltével a kiválóan játszó Jakab újabb jó megoldásának örülhettünk, aki remekül cselezte be magát az alapvonalig, ahonnan kitűnően gurított középre, de a gólvonal előtt pár centivel végigguruló labdájáról középen lemaradtak a társak. Petneházi veszélyeztetetett ismét szabadrúgásból, majd a vendégek Kormos révén végeztek el veszélyes pontrúgást. A 36. percben újabb gólnak örülhettünk. Ekkor Jakab vette át a labdát a baloldalon, majd beadására jó ütemben érkezett Urbin, aki közvetlen közelről szerezte meg csapatunk második gólját (2-0).

Centerünk két perc múlva ismét helyzetbe került, de lövését a ceglédi portás ezúttal hárítani tudta. Az első játékrész végén még Muscat lövése szállt mellé, de így is megérdemelt hazai előnnyel mehettek a szünetre a fiúk.

A második 45 perc elején a Cegléd csapata kezdte meg a sorozatos cseréket, akik ekkor felvették a ritmust a mieinkkel, ráadásul egy szép kontratámadás végén az 58. percben Koncz révén szépítettek is. Ezt követően Dobos Barna lecserélte a teljes „első” sorát. A 64. percben Markó bújt ki a hazai védők öleléséből, akinek a fejese csak milliméterekkel szállt kapu fölé. Öt perccel később Koós egyenlíthetett volna, de távoli lövése a bal kapufa mellett zúgott el. Talán a rengeteg cserének is volt köszönhető, hogy kiegyenlítetté vált a játék, mivel a mieink nem tudtak megfelelő ritmusban beszállni meccsbe. Jó 15 percnek kellett eltelnie a cseréket követően ahhoz, hogy a hazaiak veszélyt tudjanak kialakítani a ceglédi kapu előtt. Ekkor azonban ismét átvette az irányítást a hazai csapat. Először Tóth Tibor előtt adódott lehetőség, majd Urbin fejelt kapu fölé. A 78. percben ismét Tóth került helyzetbe, de lövés helyett a passzt választotta, ami nem bizonyult jó döntésnek. Fél perccel később ugyancsak ő került helyzetbe, de fejese a felső léc fölött hagyta el a játékteret. Husszú Pétert szerelték kecsegtető helyzetben.

Ekkor ismét a Dunaújváros irányította a játékot. Sorban jöttek a helyzetek, Kocsis, majd Jakab előtt adódott lehetőség, de újabb gól már nem született. A végén a hazai együttes örülhetett a győzelemnek, de összességében elmondható, hogy egy héttel a bajnoki rajt előtt még van min javítaniuk fiainknak. Ami azonban pozitívum, hogy az első félidőben mutatott játék igazán tetszetős volt.

Dunaújváros: Milinte – Villám, Szekeres, Gavrič, Csehi – Muscat, Petneházi, Jakab, Pascua – Godslove, Perič. Cserék: Nagy, Dániel (kapusok) – Farkas, Sárközi, Oroszi, Kocsis, Szalai, Tóth, Galambos, Hosszú, Urbin. Sportigazgató: Dobos Barna

Cegléd: Tóth – Vattai, Albert, Makrai, Szala, Koncz, Füle, Szekér, Koós, Kormos, Szabó. Cserék: Kovács, Burics, Pesti, Elek, Oláh, Nagy, Farkas, Markó, Szabó. Vezetőedző: Szabó István

Játékvezetők: Kovács J. Zoltán, Csáki Attila, Nagy Márk

Címkék: DPASE, edzőmeccs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.