Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Szeptember 14. 11:12, szerda | Helyi sport
Forrás: acelbikak.net

Győzelem a Galac ellen

Győzelem a Galac ellen

Meg kellett küzdeni a pontokért, de végül megérdemelt, 4-2-es győzelmet arattak a Galac elleni mérkőzésen Acélbikáink

Az újonc Galac ellen folytatta a MOL Liga küzdelmeit kedden este csapatunk. Lee Gilbert tanítványai erősen kezdték az összecsapást, az első négy-öt percben beszorították ellenfelüket, ám elég volt egyetlen védelmi megingás, s Gaspar a vendégeket juttatta előnyhöz a 6. percben. Az egyenlítésre a 12. percig kellett várni, mikor Cseter bombázott a kapuba egy megszerzett korongot, s bár a folytatásban több nagy helyzetet kialakítottak a Bikák, a szünetig már nem született újabb találat (1-1).

A második harmadra egy összeszedettebb galaci csapat érkezett a jégre, már jobban megszűrték a DAB támadásait, s bizony a komolyabb kontrákra is volt erejük, így hátul is oda kellett figyelnie az Acélbikáknak. A játékrész derekán újra nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a házigazdák, akik Borbás, majd Pfeil találataival léptek meg két góllal ellenfelüktől, ám a harmad vége előtt nem sokkal kihasznált egy védelmi hibát a Galac is, s a tavaly még Dunaújvárosban játszó Bushbachernek köszönhetően minimálisra csökkentette hátrányát (3-2).

A harmadik felvonásból mindössze 27 másodperc telt el, mikor Dansereau remek helyzetfelismerése újabb hazai gólt hozott, így a DAB drukkerei nyugodtabban figyelhették a folytatást (4-2). A folytatásban magabiztosan őrizte előnyét a házigazda, s bár a vendégek mindent megpróbáltak, igazán komoly sanszuk nem volt a felzárkózásra sőt, kapusuknak, Lakosilnak köszönhették leginkább, hogy az Acélbikák végül “csak” 4-2-ra nyerték az összecsapást.

DAB – Dunarea Galati 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

DAB: Duschek, Hruby, Pfeil 1, Dansereau 1 (1), Cseter 1 (1), Azari (1), Lévai, Ladygin, Becze, Rubin, Nagy, Lencsés, Magosi, Léránt (1), Borbás 1, Németh (1), Horváth, Mátyásy, Odnoga, Tanka, Szepessy M. Vezetőedző: Lee Gilbert.

Dunarea Galati: Lakosil, Durkech (2), Pál Zs., Lantos, Gaspar 1, Flinta, Szőcs, Mihály, Rusnák (1), Bushbacher 1 (1), Hildebrand, Góga, Neagos, Munteanu A., Pál Z., Munteanu I., Tamás, Popa. Vezetőedző: Julius Pantej.

Lee Gilbert így értekelte a mérkőzést: – Úgy érzem mi voltunk ma este a felkészültebb csapat. Van még min finomítanunk a védekezésünkben, de összességében elégedettek lehetünk. Nagyon veszélyesek azok a meccsek, amikor végig irányítod a mérkőzést, de az ellenfél egy-egy megugrásból gólszerzési lehetőséghez jut. Egy folyamat közepén járunk, reméljük, minden meccsel jobbak és jobbak leszünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás