Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Január 12. 18:00, vasárnap | Sport
Forrás: Dab.Docler

Győzelem a Miskolc ellen

Győzelem a Miskolc ellen

A Dunaújvárosi Acélbikák Docler a Miskolci Jegesmedvéket fogadta, melyet mindkét csapat győzelmi drukkban kezdte, 2014. január 12-én a dunaújvárosi csarnokban.

Nagy iramban kezdődött az első játékrész, s minden mozdulat sokat számított. Mivel az első és a második helyezett csapott össze egymással.
Jól kezdtek mieink is, azonban mégis a miskolci gárda szerezte meg a vezetést, Láda Balázs góljával öt perc elteltével. A tempóból nem vett vissza egyik csapat sem, ennek köszönhetően Pavuk válaszolt egy percen belül, így az eredmény 1:1. A gyors kori és ütközés izgalmassá tette a folytatást is, amit aztán Szappanos szépített tovább a harmad utolsó percében, így 2:1-es vezetéssel térhettek a játékosok az öltözőbe.
A második etapban folytatódott a küzdelem s a Jegesmedvék nagy elánnal kezdtek, de az Acélbikák állták a sarat, s nem engedték Kiss közelébe a Miskolciakat. Sőt a jó passzokat gól is koronázta, így Galanisz növelte tovább a bikák előnyét, amit Szappanos (emberhátrányban) a harmad végén megtoldott, így 4:1-es vezetéssel kezdődhetett az utolsó harmad. Nagy nyomás nehezedett a hazai kapura, mivel még tartott az emberhátrányos helyzet is, és a sárgamezesek nagyon akartak. Ennek később - meg talán a figyelem lankadása miatt is – volt böjtje, ugyanis De Bruyn szépített a 47. percben. Így az utolsó percekben is volt izgulni való, arról nem is beszélve, hogy a Miskolciak még egy fokozattal feljebb kapcsoltak s Szilágyi is betalált (4:2). A vendégek kapus nélkül vészelték át az utolsó perceket, reménykedve az egyenlítésben, de itt már jobban figyeltek a házigazdák is, s az izgalmak ellenére azért mégiscsak megtartották a vezető gólt, s ezzel tovább erősítették a vezető pozíciójukat a tabella élén.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.