Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Szeptember 05. 00:20, hétfő | Helyi sport

Győzelem a Pécs ellen

Győzelem a Pécs ellen

Csapatunk az NB3 Közép csoport 5.fordulójában a PMFC csapatát látta vendégül.

. Dobos Barna vezetőedző nem változtatott a győztes együttesen. Ez azt jelentette, hogy megint 6 dunaújvárosi lakosú játékos kapott lehetőséget az első perctől kezdve. A csereként pályára lépő futballisták pedig egyet kivéve mind saját nevelésűek. A kivétel pedig az egykori dunaújvárosi legenda Igor Nicsenko fia. Rangadóhoz méltóan viszonylag sokan kilátogattak a mérkőzésre. A vendég ultrák is valamivel több, mint százan jelentek meg. Az elején mindkét csapat tapogatózva kezdte a mérkőzést. Az első lehetőség a pécsiek előtt adódott amikor csatáruk Hajdók Gáborral ütközött a tizenhatoson belül, de a bíró szerint szabályos küzdelem történt. Szépen lassan kezünkhöz ragadtuk az irányítást. Az első komoly lehetőségünk Tóth Tibor előtt adódott aki egy szép cselt követően lőtt, de lövését blokkolták. A 42. percben a szögletet Dorogi lőtte középre és a labdájába beleért egy védő, ami így védhetetlenül vágódott a kapuba. A lefújásig még egy nagy lehetőségünk akadt, egy kontra végén, de Király Bence kecsegtető helyzetét nem tudta gólra váltani. A szünet után nagy elánnal kezdett a Pécs. Az egész mérkőzésen remekül védő Vaszócsik Viktor több bravúrt is bemutatott. Majd egy nagyszerű kontra végén Tóth Tibor növelte előnyünket. Ezt követően a vendégszurkolók beszaladtak a pályára, ezzel megszakítva a játékot közel 10 percre. A közjáték után a csereként beállt Havasi szépített . Ekkor a Pécs magához vette az irányítást, Vaszócsiknak több nagy védése is akadt. A kegyelemdöfést a 77. percben egy kontratámadás végén Dobos Áron egy gyönyörű csel után húsz méterről védhetetlenül lőtt a pécsi kapuba. Böőr Zoltánt tehát győzelemmel köszöntötte együttesünk, ezzel folytatva jó szériánkat. Köszönjük a kilátogató szurkolóknak a szurkolást,reméljük a legközelebbi hazai meccsen is legalább ennyien szurkolnak csapatunknak.

Hajrá Dunaújváros!

Dunaújváros – PMFC 3 – 1 (1 – 0)

Dunaújváros: Vaszócsik, Hajdók, Csendes, Páles, Csehi, Ablonczy, Blatt, Dorogi, Király(Kercső), Dobos(Nicsenko), Tóth(Abért)

Vezetőedző: Dobos Barna

Gólszerzők: Dorogi, Tóth, Dobos

PMFC: Sólyom(Gábor), Kónya, Fellai, Erőss, Szabó, Koller, Turi, Kónya, Grabarics(Bodor), Schmidt, Hadobás(Havasi)

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerző: Havasi

Címkék: DPASE, foci, NB3, pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.