Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 22. 23:26, vasárnap | Helyi sport

Győzelemmel ért véget a felkszülés

Győzelemmel ért véget a felkszülés

Befejeződött a felkészülési meccsek sorozata labdarúgóink számára, akik már a Ferencváros elleni derbire hangolnak.

Labdarúgó csapatunk 2015. február 21-én újabb előkészületi mérkőzést játszott, de ezúttal zárt kapuk mögött. A március 1-jei, Ferencváros előtti utolsó összecsapáson a szlovák Fortuna Ligában (szlovák első osztály) vitézkedő FK Dukla Banská Bystrica (Besztercebánya) volt az ellenfél.

Dunaújváros PASE – Banská Bystrica 1-0 (0-0)

Az első 15 percben a szél támogatását élvező vendégek beszorították csapatunkat, majd pontrúgásokból ívelgettek a tizenhatosunk felé, de azok veszélyt nem okoztak.

Ezt követően gyorsabb tempót diktálva többet birtokoltuk a labdát, de az első kapura lövésig 32 percet kellett várni. Ekkor Farkas mélységi passzát Wolfe pontosan gurította Petneházihoz, aki 22 méterről a kapu bal felső sarkát célozta meg, de a labda centikkel elkerülte azt. A félidő hajrájában több párharcot is láthattunk, melyek többségét sikeresen megnyertük.

Az 50. percben Petneházi beadása Eppelt hozta helyzetbe, akinek a lövésébe az utolsó vendég védő még idejében lépett bele. Nagy Gergő védett bravúrral az 53. percben, majd Eppelt állították meg negyed órával később szabálytalanul 18 méterre a kaputól.

A 69. percben beállt Godslove pontosan gurított Böőrhöz, csapatkapitányunk a kifutó kapus mellett tovább passzolt Petneházihoz, aki közvetlen közelről lőtt a kapuba (1-0)

Óriási helyzet maradt ki a 83. percben, amikor Godslove szerzett erőszakosan labdát saját térfelén, nagy lendülettel megindult a vendég kapu irányába, de a kifutó kapus mellett elpasszolt labdát Thiago hosszan tolta meg, így kimaradt a ziccer. A vége előtt nem sokkal Lázár ugratta ki Godsloveot, aki a kifutó kapusba lőtt. Maradt tehát az egygólos hazai győzelem, mellyel labdarúgóink lezárták az előkészületi meccsek sorát.

Dobos Barna (vezetőedző, Dunaújváros): – A nagy erejű széllel szemben játszottunk az első félidőben, így a legfontosabb feladatunk az volt, hogy ehhez alkalmazkodjunk, és ne kapjunk gólt. A második játékrészben egyre több veszélyesebb akciót vezettünk, és véleményem szerint megérdemelten győztünk. Mint hivatalos előkészületi meccs ez volt a bajnoki rajt előtt az utolsó. A következő héten természetesen egymás között még sokat fogunk gyakorolni, hiszen a Ferencváros most vezetett be egy másik fajta játékrendszert, ami a 4-4-2-es rombuszt jelenti. Erre is fel kell készülnünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.