Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Január 02. 22:42, hétfő | Helyi
Forrás: jégkorongblog.hu F. Kapus

Győzelemmel mutatkozott be a finn mester

Győzelemmel mutatkozott be a finn mester

Harcos, aktív, érzelemgazdag, izgalmas mérkőzésen idegenbeli győzelemmel mutatkozott be a DAB új finn vezetőedzője. Fehérvári Titánok–DAB 2-3



Jó néhány EBEL-est hozott vissza a megyei rangadóra a Volán. Orbán Attila háromhetes sérüléséből tért vissza, mellett Reisz Áron, Kocsis Ferenc, Szabó Krisztián és Vincze Péter is jégre lépett, mellettük pedig még 4-5 olyan MOL ligás kerettag, aki több-kevesebb időt eltöltött már a nagycsapatnál idén.

Nagyon nyílt játékkal kezdett a Fehérvár, túlságosan is nyílttal, feltűnően sok kontrát vezethetett a DAB, már az első percekben is. Azari és Németh P. lövését Lemay nagy bravúrral védte, de Dansereau akcióját már nem tudta hatástalanítani. Teljesen megérdemelten vezetett a vendégcsapat az elején. Percekkel később aztán magára talál Kóger István csapata is, jó néhány nagy helyzetet teremtett, de nem járt túl egyszer sem Koitmaa eszén. A harmad második gólját egy villámgyors újvárosi ellencsapás hozta meg. Becze Tihamér adott nagy passzt Kaszkovnak, aki ügyesen verte meg a sokadszor is egyedül hagyott hazai kapust. A 20. percben 0-2 állt a táblán.

A második harmad elején 3 az 1 ellen ugrott meg a DAB, de Becze néhány centivel elvétette a befejezést. Több nagy vendéghelyzet alakult ki az elején, ismételten, az öltözőben maradt a hazai csapat, amelyik ráadásul sokszor összekuszálódott hátul. Viszont túl sokszor szabálytalankodott az újvárosi együttes, zsinórban a negyedik már sok volt, Just révén szépített a Fehérvár. Az addig nem durva mérkőzésbe Szabó Krisztián vitt komoly tónust. Pál Zalán fejét támadta könyökkel, majd az egyensúlyát vesztő DAB-bekkre esett, aminek következtében Pál térde megsérült. Percekig feküdt a jégen, ahonnan társai segítették le a hordágyig, kórházba kellett szállítani. Lencsés Tamás vett keményen elégtételt Szabón, szó se róla, a verekedésben helyt állt a volános fiatal. Szabó Krisztián pénteken az EBEL-ben is véglegest kapott térdelésért. Ezúttal két 5 perces büntetéssel zárt, egyet a szabálytalanság, egyet pedig a verekedésért kapott. Lencsés meccse is véget ért. 5 perces DAB-előnnyel folytatódott a mérkőzés, de a vendégbekkek száma a 35 perc után 6-ról 4-re csökkent ezzel az akcióval. Az előny nem volt túl pörgős, de Dansereau lepattanó lövését Azari bevágta Lemay kapujába, 1-3 a 38 percben.

A jégen maradt játékosok becsületére legyen mondva, mindenki nyugodt tudott maradni a történtek ellenére, igazi sportemberként álltak a mérkőzéshez, mindkét csapat kemény, de sportszerűen harcolt a nagyon fontos pontokért. A záró húsz percet Lemay fantasztikus védése vezette be, ekkor rövid ideig még előnyben volt a vendégcsapat. Kiss Patrik nagyon lényeges góllal szépített, gyakorlatilag egyéni akcióból, hiszen a saját kipattanóját vitte el a kapus mellett és lőtte be, 2-3 a 42. percben. A Volán nem tudott dominálni a meccsen, a DAB nagyon okosan és energiatakarékosan hokizott. A tét nagysága érződött a meccsen, elsősorban a hazaiak mozogtak a szokásosnál görcsösebben, de ebben a szakaszban már a vendégek sem rohantak annyira előre, mint a meccs első felében. Teltek a percek, tulajdonképpen csendesen, kisebb helyzetekkel spékelve. A hajrában Kóger István lehozta kapusát, a kék-fehérek be is szorították az Újvárost, de gólt nem sikerült elérni. A látottak alapján az egygólos DAB-győzelem megszolgált volt.

Heikki Malkia vezetőedző szép és fontos győzelemmel mutatkozott be az Acélbikák kispadján, a sikernek nem csak Dunaújvárosban, de Galacon és a Ferencvárosnál is kiváltképp örülhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.