Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 26. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu | Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

Gyurcsány már most hadra fogná Bajnait

Gyurcsány már most hadra fogná Bajnait

A Gyurcsány-párt nem állít önálló miniszterelnök-jelöltet 2014-ben, a demokratikus ellenzék közös jelöltje mögé áll be, ha lesz ilyen, de Bajnai Gordont "könnyebb szívvel és mélyebb meggyőződéssel" támogatná, mint bárki mást – írta Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc szerdán.

A bukott miniszterelnök szerint a demokratikus ellenzék ma megosztott, de helyzete nem reménytelen, annak ellenére sem, hogy az LMP „elutasít bárminemű együttműködést a demokratikus ellenzék pártjaival”, az MSZP pedig hisz önálló győzelmének lehetőségében, Mesterházy Attila „a jövő miniszterelnökeként tekint magára”. Mint írta, az MSZP elnöke hasonlóan érezheti magát, mint 1998 és 2002 között Kovács László akkori szocialista pártelnök: „ő harcolt, kihívói meg távol tartották magukat a legkockázatosabb pillanatokban a küzdelemtől”.

Bajnai mint Orbán egyetlen lehetséges legyőzője

Gyurcsány Ferenc szerint ezzel szemben a miniszterelnöki székben őt váltó Bajnai Gordonnak ma nincs erős pártháttere. „Bajnai akkor lehet sikeres, ha átfogó ellenzéki együttműködés élére állhat, de ezt az együttműködést rajtunk kívül senki nem kívánja tiszta szívvel. Mégis van egy fontos fegyvere a volt kormányfőnek. A választók jelentősnek tűnő hányada, a balliberális értelmiség döntő része őt tekinti Orbán egyetlen lehetséges legyőzőjének. Ez a támogatás talán még nem többségi a demokratikus ellenzéki oldalon, de könnyen azzá válhat, ha Bajnai felhagy óvatoskodó taktikájával és határozott kiállással együttműködésre hívja a pártokat” – írta, megjegyezve: ez megváltoztathatja az erőviszonyokat és jobb belátásra bírhatja a vonakodó LMP-t és MSZP-t.

Medgyessy is Bajnait küldené hadba

Medgyessy Péter szerint jelenleg egyedül Bajnai Gordon alkalmas a miniszterelnök-jelöltségre a baloldalon. A korábbi miniszterelnök szerint Gyurcsány Ferenc megbocsáthatatlan hibát követett el, Mesterházy Attila MSZP-elnökről pedig úgy vélekedett, hogy „nem érett meg” a kormányfőjelöltségre.

Szanyi egy virtigli kormányfőt látna szívesen

Nem kell még egyszer külső miniszterelnök az MSZP-nek, inkább olyan virtigli kormányfő kell nekünk, mint Horn Gyula – mondta el Szanyi Tibor a szocialista párt népi platformjának találkozóján. A Hír TV Versus című műsorában ugyanakkor úgy fogalmazott: a pártnak egyelőre nincs konkrét terve, de ha az MSZP nem tud a választásokig megerősödni, szövetségben kell gondolkoznia.

Készülnek a „programok”

A Haza és Haladás Alapítvány által a közelmúltban készített választási „győzelmi forgatókönyv” részletes áttanulmányozása során ismételten komoly csúsztatásokra bukkant az mno.hu. Bajnai Gordon szerint az országnak ma a nemzetet megosztó, haladásellenes, a szolidaritást elvető és Európától elforduló kormánya van. A volt miniszterelnök egy mélyszegénységgel kapcsolatos konferencián dobta be magát amerikai kiruccanása után.

Az MSZP baloldalisággal, reménnyel, erővel növelné bázisát egy kiszivárgott stratégia szerint. Meg hazugságokkal és lopással. Maguktól is loptak, de Hobótól is. Megint – számolt be az MNO.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk