Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 29. 00:41, szerda | Helyi

Gyuri, aki George lett ,és énekel…

Gyuri, aki George lett ,és énekel…

Katona Gyuri, a fiatalabb, azaz George Katona lép fel a Májusi mulatság ünnepségen a Városháza téren. A SAMP SIXTY ROCK BAND formációnak a frontembere, énekese, gitárosa.

. A koncerten egy kritikus hallgatója biztos, hogy lesz.


- Édesapám, ha Dunaújvárosban játszunk, mindig meghallgat bennünket, s bár tudom, hogy nagyon szeret, de azt is, hogy nagyon kritikusan szemlél bennünket.
Az édesapa Katona György , a Delta és a Castrum zenekar szólógitárosa volt. Gyermekkorában mellette kóstolt bele ebbe a világba. Édesapja egyáltalán nem örült fia kezdődő hobbijának és „tisztességes” szakmát akart adni a kezébe. Bár ez sikerült, de Gyuri nyughatatlan volt, belefogott ebbe és abba. 27 éves volt, amikor úgy érezte, hogy kitántorgott Amerikába, gyakorlatilag ismerős, és nyelvtudás nélkül indult útnak. Hét évig ott is maradt.

Ahogy hallgatom az elbeszélését, megtudom, hogy ez idő alatt nőtt fel, lett felelősségtudatosabb és sokkal alázatosabb. A hosszú beszélgetésből csak a megérkezése napjának történetét adom tovább. Este érkezett meg New Jerseybe. Nem ismert senkit, egy cetli volt nála, egy ismerősétől kapta, egy kint élő cseh srác telefonszáma volt rajta. A fiú csak néhány óra múlva érkezett meg, s azt magyarázta kézzel-lábbal, hogy tovább kell utaznia Pennsylvaniába, s megadta egy másik cseh gyerek telefonszámát. Újabb hatórás utazás után ismét telefon, majd jött egy srác, aki elvitte egy lakásba, ahol másik két cseh srác lakott. Megmutatták, hogy hová dőljön le, s ha felébred, egyen, majd elmentek dolgozni. Ez volt az első napja Amerikában. Nem tudta mit hoz a másnap, de örült, hogy az elsőt túlélte. Hamarosan munkát is szereztek neki, szállodában takarított, természetesen kezdetben nyelvtudás és zöldkártya nélkül csak illegálisan.


- Keresztül kasul bejártam Amerikát, rengeteg szállodában dolgoztam, s ahogy tanultam a nyelvet, nőtt a tapasztalatom, úgy kerültem jobb helyzetbe.
Miután magánéleti válságba került, haza jött. Akkor ismerkedett meg a feleségével, kisgyermeke anyjával, kitanulta az optikus szakmát, s a zenei pályája is beindult. Számos próbálkozás után jött létre lassan két éve a SWAMP, amely azt a fajta zenét játssza, amit a klasszikus Creedence Clearwater Revival. Gyuri nagyon készül a hazai bulira: „Izgulok, hogy minden jól sikerüljön, mert a család, a barátok, az ismerősök előtt fellépni a legnagyobb kihívás.”

Az új klippük:

Egy kis ízelítő a tavalyi dunaújvárosi fellépésből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.