Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Július 05. 17:41, kedd | Helyi

Ha július, akkor Rockmaraton!

Ha július, akkor Rockmaraton!

A világegyetem leghosszabb fesztiválja kerül megrendezésre városunkban!

Cserna Gábor polgármester és Varga Zoltán, a Rockmaraton operatív szervezője kedden délelőtt tájékoztatta a sajtót az előttünk álló fesztivál tudnivalóiról.

Cserna Gábor kiemelte, a nagyszabású rendezvényt a város 10 millió forinttal támogatja, emellett minden segítséget megadnak, hogy a fesztivál maradandó emlékként maradjon meg az emberek emlékezetében. A város nyitottan fogadta immár második alkalommal a Rockmaraton szervezőit, és örömmel vették, hogy a helyszín választásakor ismét Dunaújvárosra esett a választás. Polgármester úr megemlítette: külön autóbuszjárat fogja szállítani a fesztiválozókat a Szalki-szigetre, mind a vasútállomásról, mind az autóbuszpályaudvarról.


Varga Zoltán, a rendezvény operatív szervezője örömmel számolt be a tavalyi év sikerességéről, ahogyan ő fogalmazott, a tavalyi rendezvény csillagos ötösre vizsgázott. Pozitívumként említette, hogy az előző évben nem volt semmi gond, egy lakossági bejelentés sem érkezett, bízik benne, hogy ez idén sem lesz másként. A helyszínválasztásnál elmondta: közvéleménykutatás során a válaszadók több, mint 80%-a voksolt arra, hogy a Rockmaraton 2016-os helyszíne városunk legyen.


Az idei évben a világegyetem leghosszabb rockfesztiválja lesz a Rockmaraton, egyedüli alkalommal, hiszen többször nem számíthatunk ilyen hosszú fesztiválra. A várható látogatószámot illetően a szervezők 65-75 ezres összlátogatottságot várnak, ezzel a leglátogatottabb, legjobb hangulatú eseménnyé téve az elkövetkező 10 napot.


Varga Zoltán néhány jó tanácsot is adott a városlakóknak: kevés parkolóhely lévén megkérte a maraton látogatóit, autó helyett a buszjáratokat vegyék igénybe. A 19 órási strandzárást szigorúan betartják, illetve megemlítette, a nagy-Duna szakasza lezárásra kerül. Emellett természetesen horgászni, strandolni lehet a kijelölt területeken.


Azok megnyugtatására, akik a zajártalom miatt aggódnának, nem szükséges, ugyanis a szervezők gondoskodtak arról, hogy a két nagyszínpadon felváltva játszanak a zenekarok, így a zajkibocsátás kisebb lesz.
Már csak 3 nap, és megnyitja kapuit a 10 napos Rockmaraton! Jó szórakozást a fesztiválhoz, Dunaújváros!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.