Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 24. 08:27, hétfő | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Hackerek törték fel az orosz külügyminisztérium weboldalát

Hackerek törték fel az orosz külügyminisztérium weboldalát

Feltörték ismeretlen tettesek az orosz külügyminisztérium weboldalát - ismerte el Marija Zaharova, a tárca szóvivője vasárnap a Govorit Moszkva rádióadónak nyilatkozva.

A CNN szombaton számolt be arról, hogy a The Jester (udvari bolond) nevet használó amerikai hacker támadást hajtott végre az orosz külügy internetes oldala ellen. Az amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva a számítógépes kalóz elmondta: az oldal feltörését figyelmeztetésnek szánta az orosz vezetés számára, amelyet Washingtonban azzal vádoltak meg, hogy hackertámadások révén igyekszik befolyásolni az amerikai belpolitikát.

Zaharova a Facebook oldalán a nap folyamán később azt állította, hogy a komputeres támadónak a külügyminisztérium egy régi, már nem használt oldalát sikerült feltörnie. Szavai szerint az aktuálisan használt oldal zavartalanul működik. Közölte, hogy szakemberek dolgoznak annak a kiderítésén, hogy mi is történhetett valójában.

"Ha megállapítják, hogy amerikaiak követték el a feltörést, még ha egy nem működő forrás esetében is, az nem kellemes, mert vagy a rombolásnak az a kibergépezete jött működésbe, amelyről (John) Biden (amerikai alelnök) és (Michael) McFaul (volt amerikai moszkvai nagykövet) beszélt, vagy ez a pokoli provokatív választási kampány az államokban olyan állapotba hergelte az embereket, hogy azok elkezdtek mindent elpusztítani, ami az útjukba kerül" - fogalmazott Marija Zaharova.

A szóvivő rámutatott, hogy a CNN nem kért megerősítést az orosz diplomáciai tárcától a hacker állításával kapcsolatban.

Mások mellett egyébként Hillary Clinton demokrata elnökjelölt is azt állította, hogy orosz hackerek törték fel a pártja országos bizottságának elektronikus levelezését, amelynek tartalmát júliusban a WikiLeaks szivárogtatta ki. Moszkva többször is tagadta, hogy köze lenne az Egyesült Államokban elkövetett kibernetikai támadásokhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.