Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 17. 13:06, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mlsz.hu

Halálának évfordulóján Puskás Ferencre emlékezik az Aranycsapat Testület

Halálának évfordulóján Puskás Ferencre emlékezik az Aranycsapat Testület

Puskás Ferenc, a sporttörténelem egyik legnagyobb alakja, 2006. november 17-én ezen a napon hunyt el.

Az Aranycsapat Testület kegyelettel emlékezik a Nemzet Sportolójára, az olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes labdarúgóra - közölte az MTI-vel kedden az Aranycsapat Testület.

Lomnici Zoltán, a testület elnöke közleményében hangsúlyozta, hogy Puskás Ferenc a sporttörténelem egyik legnagyobb alakja, akinek sikereit az egész világ elismerte és azok megbecsülést szereztek a magyarságnak.

"Az Aranycsapat tagjaként olyan győzelmek részese volt, amelyeket azóta sem sikerült felülmúlni. Része volt abban, hogy a labdarúgás hazánk egyik legnépszerűbb sportága lett - fogalmazott Lomnici Zoltán. - Amikor több mint fél évtizeddel ezelőtt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat utolsó élő tagjaként egy rendezvényen felkért az Aranycsapat emlékének ápolására, még nem tudhatta, hogy néhány hónap múlva követni fogja Puskás Ferencet és egymás mellett lelnek örök nyugalomra a Szent István Bazilika Altemplomában."

"Noha évtizedek teltek el az Aranycsapat fényes győzelmei óta, a sportszerető emberek évről évre megemlékeznek Puskás Ferencről és a válogatott többi tagjáról. Az Aranycsapat Testület mindent megtesz annak érdekében, hogy a győzelmek emléke eleven maradjon" - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.