Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Május 14. 00:13, szombat | Helyi

Halászlé-főzés versenyszerűen

Halászlé-főzés versenyszerűen

A Szalki-sziget horgászturizmusának nyitórendezvénye lehet a június 25-i Horgász- és Halászléfőző Verseny.

Az önkormányzat hosszútávú elképzelése az, hogy turisztikai paradicsommá tegye a Szalki-szigetet, a város egyik legcsodásabb zöldövezeti területét. Ehhez minden évben véghez vittek fejlesztéseket, kezdve a szabadstrand megnyitásától, a kempingben épített faházakon át, a megfelelő infrastruktúra kialakításáig.

A beruházások ezzel még nem értek véget, de a jelenlegi adottságok már csábító erejűek lehetnek a turisták, horgászok, kirándulók számára. A fejlesztési elképzelésekben együttműködnek a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesülettel is, akik a június 25-i Horgász- és Halászléfőző Verseny szervezéséből is kiveszik a részüket. A gasztrofesztivál részleteiről Somfai Rezső Rudolf, az egyesület elnöke beszélt a Dunaújváros Onlinenak:

– A rendezvényen a hal,a horgászat lesz a porondon, némi versenyzéssel fűszerezve. Jó ebédhez szól a nőta címmel, cigány zenekar szolgáltatja majd a muzsikát egy órán keresztül, fellép még a Vasas Néptáncegyüttes, és Nagy Feró is megígérte részvételét. Szeretnénk megépíteni Matula bácsi kunyhóját a gyerekeknek. Hozunk régi, öreg csónakot, és egy rögtönzött skanzen is lesz korabeli halász-horgász eszkö-zökkel. Több háztáji kézművest, sajt-, lekvár- és mézkészítőt hívunk, hogy jöjjenek közénk, mert mindennel összefügg a gasztronómia. A program fővédnökei dr.Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, valamint Cserna Gábor polgármester.

A főzőversenyre a horgászegyesült Gagarin tér 13. fsz/1-ben található irodájában lehet nevezni. A nevezési díj ötezer forint, ami ért cserébe főzőhelyet, asztalt és sörpadot, 3 darab 2 kilós tisztított pontyot, ivóvizet és feliratos kötényt biztosítanak. Főzni csak saját gázégővel, bográcsban lehet. A rendezvény ingyenes. A látogatók 700 forintért vásárolhatnak majd kóstolójegyeket, s főzőhelyenként 10 darab kóstolójegy ellenében 10 adag halételt kötelesek a versenyzők kiadni részükre. De a csapatok visszatérítést kapnak, leadott jegyenként 400 forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.