Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Április 24. 11:57, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Hans Zimmer megkezdte európai koncertturnéját

Hans Zimmer megkezdte európai koncertturnéját

Hans Zimmer Oscar-díjas filmzeneszerző vasárnap Oberhausenben kezdte meg európai koncertturnéját, amelynek egyik állomása június 5-én Budapesten lesz.

A zeneszerző klasszikus filmzenéit - köztük a Gladiátor és A Karib-tenger kalózai című népszerű hollywoodi filmek dallamait - nagyzenekari előadásban, Zimmer közreműködésével és vezényletével hallgathatta idén elsőként élőben az oberhauseni közönség.

A német származású, 65 éves Zimmer, akinek zenei világára az elektronikus zene és a hagyományos zenekari hangzás ötvözése jellemző, Az Oroszlánkirály című, 1994-ben bemutatott film zenéjéért kapta első Oscar-díját. Tavaly pedig a Dűne című produkció filmzenéjéért nyerte el ismét az amerikai filmakadémia trófeáját.

A 2014 óta koncertező Zimmer idei európai turnéján 15 országba látogat el, köztük Portugáliába, Spanyolországba, Szlovákiába, Ausztriába is. A budapesti Papp László Sportarénában június 5-én lép fel.

Címkék: hans zimmer, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:55, hétfő | Külföld

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Kamala Harrist támogatja új jelöltként

Joe Biden amerikai elnök visszalépett az elnökjelöltségtől, és alelnöke, Kamala Harris elnökjelöltségét támogatja.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.