Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 12. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Három településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás

Három településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Tiszavasváriban és Háromfán polgármestert, Alsószentivánon képviselőket választanak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban azért kell időközi választást tartani, mert Fülöp Erik (Jobbik) polgármester április 8-án az országgyűlési választásokon pártja listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről. A vasárnapi voksoláson öten versengenek a szavazatokért: Szőke Zoltán a Fidesz-KDNP színeiben, míg Badics Ildikó, Munkácsi Mihály, Nácsáné Kalán Eszter és Rozgonyi Attila függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 9900 helybéli szerepel.

A Somogy megyei Háromfa községben is polgármester-választás lesz vasárnap, a voksolás az eddigi, független településvezető júniusi halála miatt vált szükségessé. A tisztségre hat független jelölt pályázik - Benkovics Győző, Fodor Ferenc, Hautek József, Lakosa László, Szakács Ferenc és Tratnyek Gyula Dezső -, rájuk a több mint 700 lakosú település 560 választópolgára voksolhat.

A Fejér megyei Alsószentivánon önkormányzati képviselőket választanak, mert számuk a szükséges létszám alá csökkent. A három képviselői helyért három független jelölt indul, a választói névjegyzékben 491-en szerepelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.