Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Július 20. 13:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Háromszázezer fürdőruhát adott el feketén

Háromszázezer fürdőruhát adott el feketén

Háromszázezer fürdőruhát adott el feketén egy távol-keleti árukat forgalmazó kereskedő, akinek a be nem vallott adó ellenében, valamint bírságként összesen 133 millió forintot kellett megfizetnie

- közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán. A távol-keleti árukat forgalmazó kereskedőt egy dél-budapesti telepen ellenőrizte a NAV. Az ügyvezető arra való hivatkozással, hogy csak nagykereskedésként működik, nem használt online pénztárgépet.

A közlemény szerint a NAV munkatársai a telephely-ellenőrzés után néhány nappal próbavásárlásra mentek az árushoz, aki minden további nélkül kiszolgálta a vevőket, akik nem nagykereskedelmi tételt, csak egy-egy fürdőruhát kértek.

Nemcsak az derült ki, hogy online pénztárgépet kellene használnia az üzletnek, hanem az is, hogy semmilyen számlát, nyugtát nem állít ki az eladó - hangsúlyozta az adóhatóság.

A tájékoztatás szerint a gazdálkodó mintegy 300 ezer fürdőruhát értékesített feketén, az áru értéke megközelítette a 165 millió forintot, ami 44,3 millió forint adóhiányt okozott. Ezen felül a bevétel eltitkolása miatt 200 százalékos adóbírságot, azaz 88,6 millió forintot szabott ki a NAV.

Az ellenőrzés után a költségvetési kár megtérülésére végrehajtást kezdett a hivatal. Az adóhiány fedezetére ideiglenes biztosítási intézkedésként mintegy 100 millió forint értékű fürdőruhát foglaltak le a végrehajtók. A helyszínen megjelent a vállalkozó is, aki a végrehajtóknak készpénzben megfizette az adóhiányt, azaz több mint 44 millió forintot - derül ki a közleményből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk