Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 28. 14:18, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu/illusztráció

Hátba szúrta a férjét egy 62 éves, nagykanizsai nő

Hátba szúrta a férjét egy 62 éves, nagykanizsai nő

Emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a 62 éves nő ellen, aki tavaly szeptemberben hátba szúrta férjét Nagykinizsán

- közölte a vádhatóság szóvivője az MTI-vel pénteken. Martossy György megyei főügyész-helyettes tájékoztatása szerint nő és férje negyvenkét éves házasságuk alatt gyakran veszekedett, mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, ezért a viták tettlegességig is fajultak, melynek során kölcsönösen bántalmazták egymást.

Tavaly szeptemberében az erősen ittas házaspár között a vita és a bántalmazás odáig fajult, hogy az asszony egy késsel közepes erővel hátba szúrta férjét, miközben azt kiabálta, megöllek.

A férfi az utcára menekült, egy szomszéd hívta ki a mentőket. A férj életveszélyes sérülést szenvedett, a kórházban később sikerült megmenteni az életét.

A rendőrök közben a nőt gépkocsival a rendőrségre vitték, még az autóban is azt kiabálta, hogy bánja, hogy nem szúrt nagyobbat.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, a nő, aki időközben kibékült férjével, szabadlábon várja a tárgyalást - tette hozzá Martossy György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő