Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

A besztercebányai kórházból pozsonyi otthonába szállították csütörtök este a hónap közepén merényletben súlyosan megsebesült Robert Fico szlovák kormányfőt, ott lábadozik tovább - jelentette pénteken a helyi média Miriam Lapuníkovára, a besztercebányai Roosevelt kórház vezetőjére hivatkozva.

Már csütörtökön napközben a besztercebányai kórház arról számolt be, hogy megkezdték Fico rehabilitációját, miután javult az egészségi állapota.

A Markíza tévé este úgy értesült, hogy a kormányfőt a pozsonyi Szent Mihály Egyetemi Kórházba szállítják, de - noha ennek lehetősége felmerült - nem így történt, ugyanis a kórházigazgató szerint Robert Fico ragaszkodott ahhoz, hogy otthonába vigyék.

Az 59 éves szlovák kormányfő ellen május 15-én, a pozsonyi kabinet Nyitrabányán (Handlová) tartott kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. Az elkövetőt, a 71 éves lévai Juraj Cintulát, aki négy lövéssel sebesítette meg a kormányfőt, a helyszínen őrizetbe vették, majd később a bazini (Pezinok) székhelyű különleges bíróság előre megfontolt gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatásba helyezte. Cintula vallomásában azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával, egyebek mellett azzal sem, hogy Robert Fico és kormánya folytatólagosan elutasítja, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának.

Fotó:TASR

Címkék: merénylet, Robert Fico

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.